2019-11-05 14:28:05
Φωτογραφία για Ελβετός τραπεζίτης το «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση Νίκα-Λαβίδα
Ένας Ελβετός trader συνδέει την υπόθεση insider-trading Νίκα-Λαβίδα με άλλα σκάνδαλα

στην Ευρώπη

«Ένας μυστηριώδης Ελβετός trader μπορεί να παρέχει μια σύνδεση μεταξύ του σκανδάλου "insider-trading" που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα και των φαινομενικά ανεξάρτητων ερευνών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία», γράφει το Bloomberg.

Ενώ οι περιπτώσεις στη Νέα Υόρκη αφορούν τον αντιπρόεδρο της Goldman Sachs Group Inc., τον Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Νίκα και έναν γνωστό παίκτη του πόκερ, διάφορα κατηγορητήρια αναφέρουν και έναν ανώνυμο Ελβετό trader. Τα κατηγορητήρια χρησιμοποιούν διαφορετικές κωδικές ονομασίες και δεν είναι σαφές εάν οι αναφορές αφορούν το ίδιο άτομο, αλλά ο trader περιγράφεται με παρόμοιους όρους σε όλες τις αναφορές.

Ένας trader με έδρα τη Γενεύη, που ονομάζεται Marc Demane-Debih, συνελήφθη πέρυσι στη Σερβία για μια χρηματιστηριακή απάτη με αίτημα από τις ΗΠΑ και εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη τον Μάιο, δήλωσε εκπρόσωπος ενός δικαστηρίου στο Βελιγράδι. Το όνομά του δεν εμφανίζεται σε κανένα από τα κατηγορητήρια και δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα δημόσιο δικαστήριο ή καταλόγους φυλακών, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να συνεργάζεται με τις αρχές.


Ωστόσο, συνεντεύξεις με ανθρώπους που γνωρίζουν τις δραστηριότητες του Demane-Debih τον συνδέουν με το σκάνδαλο των ΗΠΑ, αλλά και με μερικούς ανθρώπους σε ένα φερόμενο δίκτυο συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών στη Γαλλία. Τουλάχιστον ένα πρόσωπο που κατηγορήθηκε στη Γαλλία ήταν σε επαφή με τον Walid Choucair, που βρέθηκε ένοχος για συναλλαγές σε εμπιστευτικές πληροφορίες στο Λονδίνο τον Ιούνιο. Ο Choucair, με τη σειρά του, είναι ένας από τους πολλούς traders του Λονδίνου που κινούνται στους ίδιους κοινωνικούς κύκλους με τον Joseph El-Khouri, τον trader και παίκτη του πόκερ κατηγορούμενος στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ