2019-11-05 16:58:18
Φωτογραφία για ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ: Ξηρομερίτικο Παζάρι και Παζαρέματα...
Αγαπητό ΞΗΡΟΜΕΡΟ-NEWS

          Ακούγοντας τα ηχητικά πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου στις 30.10.2019, στο θέμα για το Παζάρι στον Κουβαρά Φυτειών αισθάνθηκα έκπληξη και οργή, για το «εφεύρημα» της δημοτικής αρχής ότι η εμποροπανήγυρη διενεργείται στα πλαίσια του ιστορικού εορτασμού της μάχης που έδωσε ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά 3.000 χιλιάδων ανδρών στη θέση Λάσπη, (τοποθεσία ανάμεσα από Άγιο Στέφανο και Κουβαρά) την 1η Νοεμβρίου 1825, για να νομιμοποιήσουν το Παζάρι.

 

            Κι ενώ περίμενα με πραγματικό ενδιαφέρον να ακούσω το πρόγραμμα εκδηλώσεων για να τιμήσουν τον ήρωα Καραϊσκάκη, αντί αυτού ακουγα ότι εσείς φέρνατε απο το παζάρι 15.000€ έσοδα στο Δήμο, ενώ εμείς 45.000€, τα οποία όπως και να το κάνουμε είναι λιγότερα απο τα 50.000€ που έφερνε ο Πυθαγόρας Σαμαράς. 

       Να τονίσω ότι είμαι ένας απο τους συμβούλους που καταψήφιζε το Παζάρι (οταν έρχονταν στο δημοτικό συμβούλιο) για τη νομιμότητα, παρότι ήμουν στην ηγετική ομαδα της παράταξης του Ερωτόκριτου Γαλούνη και δεν εφευγα απο τη συνεδρίαση, ούτε δήλωνα Παρών.......
.            Έμεινα λοιπόν έκπληκτος με αυτά που άκουσα αλλά και απο την τωρινή αφωνία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, που τότε προσέφευγαν στον Εισαγγελέα, έκαναν διαβήματα και απειλούσαν με μηνύσεις το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μη γίνει το Παζάρι.

          Να υπογραμμίσω ότι και τώρα τηρείται η ίδια διαδικασία: Απόφαση τις παραμονές, μέχρι να καθαρογραφεί και να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη, η οποία θα κρίνει τη νομιμότητα ή θα την απορριψει, το Παζάρι θα έχει τελειώσει, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

*************************

         Πάντως αυτό που μένει είναι ότι ο έρμος ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αφού δολοφονήθηκε απο βόλια Ελληνικά στην Μάχη του Φαλήρου στις 23 Απριλίου 1827, ΤΩΡΑ 192 χρόνια μετά που πυροβολήθηκε απο Έλληνες, δολοφονείται η μνήμη του απο τη σημερινή δημοτική αρχή δήμου Ξηρομέρου για 45 αργύρια....... 

         Σε όλους αυτούς τους φιλήστορες, τους αφιερώνω το τραγούδι με το  ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - "ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ". Μετά Τιμής 

Βασίλης Μουρκούσης
ximeronews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ