2019-11-06 10:06:56
Φωτογραφία για «Μαϊμού αξεσουάρ» της Apple στα «λαβράκια» των ελεγκτών της ΓΓ Εμπορίου
Συνολικά, από τις έρευνες των μικτών κλιμακίων εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 591 είδη απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας -

Μεταξύ αυτών ήταν και πολλά με το εμπορικό σήμα της Apple

Αξεσουάρ «μαϊμού» γνωστών εταιρειών με είδη κινητής τηλεφωνίας περιλαμβάνονταν στα «λαβράκια» που έβγαλαν τις τελευτάιες 48 ώρες στην Αττική τα μικτά ελεγκτικά κλιμάκια υπό το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν από τους ελέγχους των κλιμακίων σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 591 είδη απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Μεταξύ αυτών ήταν και πολλά με το εμπορικό σήμα της Apple.

Επίσης κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 252 απομιμητικά παιχνίδια. Παράλληλα δεσμεύθηκαν και 270 μπαλόνια, τα οποία θα ελεγχθούν περί της γνησιότητας τους και της ασφάλειάς τους για χρήση από μικρά παιδιά. Επιπρόσθετα υποβλήθηκε πρόστιμο για έλλειψη τερματικού POS για πληρωμή με τη χρήση καρτών.


Την ίδια στιγμή κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής αστυνομίας Γλυφάδας, πραγματοποίησε 18 ελέγχους σε λαϊκή αγορά του Δήμου Γλυφάδας και υπέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για έλλειψη πινακίδας προϊόντων προς πώληση.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Καλλιθέα, με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε λαϊκή αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ για παραβάσεις του ν.4497/2017.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ