2019-11-06 11:30:37
Φωτογραφία για Το σχέδιο για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών
Πώς θα γίνει η μετεγκατάσταση προσφύγων σε δομές της ενδοχώρας

Στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, που χαρακτήρισε «πρόβλημα εθνικής σημασίας», και την προσπάθεια της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου, που «βουλιάζουν» λόγω των αυξημένων ροών, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, γνωστοποιώντας λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα γίνει το επόμενο διάστημα η μετεγκατάσταση προσφύγων σε δομές της ενδοχώρας.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία για τη χορήγηση ασύλου, σημειώνοντας ότι «επισπεύδουμε τις αιτήσεις εξέτασης ασύλου».

Σχετικά με τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου, τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφερθεί 1.100 πρόσφυγες ενώ όπως είπε συνολικά από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβρη έχουν φύγει από τις Δομές στα νησιά 6.500 άτομα.

«Προτεραιότητά μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών» επεσήμανε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι στόχος είναι να φύγουν άλλοι 4.000 πρόσφυγες από τα νησιά.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα. «Ακολουθούμε δύο αρχές. Η πρώτη είναι να βάζουν όρια στον αριθμό των ατόμων που θα μεταφέρονται σε κάθε περιοχή» είπε για να προσθέσει ότι ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι δομές και οι σχετικές υπηρεσίες σε αυτές τις περιοχές.

«Προσβλέπουμε στην κατανόηση όσων αντιδρούν [για πρόσφυγες/μετανάστες] και τη μείωση των αντιδράσεων. Πολλές από αυτές ήταν από παρανόηση. Κοιτάζουμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά. Όλοι οι Έλληνες θα βάλουν πλάτη να στηρίξουμε τα νησιά. Στο μεταξύ θα προχωρήσουμε στην κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων.

Ακόμη, πρόσθεσε: «Στόχος και 10.000 επιστροφές μέχρι τέλους 2020. Είναι πρόβλημα εθνικής σημασίας», δηλώνοντας ότι «Το όριο 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια που έχουμε θέσει [για κατανομή προσφύγων/μεταναστών] αφορά και τους νομούς»
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ