2019-11-06 12:06:06
Φωτογραφία για Νέο μέτωπο με βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Τετάρτης
Μικρό διάλειμμα και... επιστροφή στις βροχές και τις καταιγίδες! Ένα 24ωρο κράτησε η βελτίωση του καιρού μετά τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα της Δευτέρας, καθώς από το βράδυ

της Τετάρτης νέο μέτωπο αναμένεται να πλήξει αρχικά τη Δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια ολόκληρη την επικράτεια. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως από την Πέμπτη και θα συνεχιστούν τα επόμενα 24ωρα, καθώς ο χειμώνας φαίνεται να έρχεται για να εγκατασταθεί.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, με λίγες τοπικές βροχές στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο και ενδεχομένως πρόσκαιρα στη Θράκη και στη Δυτική Στερεά. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 10 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 23 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά κατά περιόδους έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 17 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Καταιγίδες στα Δυτικά την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και μετά το μεσημέρι στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο

τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ