2019-11-06 22:36:35
Φωτογραφία για «Χρυσή» ομιλήτρια η Τερέζα Μέι
H προκάτοχος του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της χώρας, θα παραχωρεί ομιλίες έναντι αδράς αμοιβής

Χρήμα με τη... σέσουλα θα βγάλει η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Tι κι αν στη χώρα της απέτυχε ως πρωθυπουργός, όπως της προσάπτουν οι επικριτές της;

Τι κι αν δεν κατάφερε να αποσπάσει τη συναίνεση των βουλευτών στη βρετανική βουλή για τη συμφωνία που είχε συνάψει με τις Βρυξέλλες για το Brexit;

Η προκάτοχος του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται για να κάνει καριέρα ως ομιλήτρια και, μάλιστα, έναντι αδράς αμοιβής.

Ο εργοδότης της, πάντως, βρίσκεται μακριά από την πατρίδα της... στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Το Γραφείο Ομιλητών στην Ουάσινγκτον (WSΒ) συμπεριέλαβε την Τερέζα Μέι στον κατάλογο με τους ακριβοπληρωμένους ομιλητές του.

«Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τρεις πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, Γκόρντον Μπράουν και Ντέιβιντ Κάμερον, όπως και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είναι ορισμένες από τις εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Γραφείου (WSB), με έδρα την Βιρτζίνια.


Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο «Sky News», η Μέι θα μπορούσε να βάλει στο κουμπαρά της δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, έλαβε το ποσό των 85 χιλιάδων λιρών (κάτι λιγότερο από 100 χιλιάδες ευρώ) για ομιλίες του μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv», η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε ότι δεν θα έχει καμία επαφή με την κυβέρνηση του Λονδίνου ενώ θα είναι ομιλήτρια κι ότι δεν είχε δεσμούς με το γραφείο «WSB» κατά τη διάρκεια της θητείας της.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ