2019-11-07 00:00:14
Φωτογραφία για Αριάνα Ροκφέλερ: Ο έρωτας για την Ελλάδα και η λατρεία για την ιππασία (pics)
Η ακτινοβολία της Ελλάδας φαίνεται ότι μάγεψε την κληρονόμο του επιχειρηματία Ντέιβιντ Ροκφέλερ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ιππικοί αγώνες υπερπήδησης εμποδίων Grand Prix 2019 στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά. Στους αγώνες συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές με τιμητικές διακρίσεις στον ενεργητικό τους, ενώ τους παρακολούθησαν πλήθος κόσμου. Αξιοσημείωτες ήταν οι παρουσίες της Αριάνα Ροκφέλερ, η οποία τίμησε τους αγώνες βραβεύοντας τους νικητές μαζί με την Grace Antoniou, αλλά και του Ισίδωρου Κούβελου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ιππασίας. Η κυρία Ροκφέλερ ήταν καλεσμένη της Δανάης Βαρθολομάτου - Δελλαπόρτα, της νεαρής Ελληνίδας πολυνίκη στην κατηγορία Ντρεσάζ (ιππική δεξιοτεχνία) για το 2019.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η εγγονή του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Ροκφέλερ είναι διάσημη ιππέας και συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις. «Μεγάλωσα έχοντας συντροφιά τα άλογα. Η μητέρα μου είχε πολλά. Από παιδί πηδούσα εμπόδια με το άλογο. Σταμάτησα όταν σπούδαζα, αλλά το πάθος συνεχίζεται» είχε αναφέρει σε συνέντευξή της.


Η Αριάνα Ροκφέλερ έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Πολιτικές Επιστήμες, αλλά τελικά την κέρδισε ο χώρος της μόδας. Έτσι, το 2011 ξεκίνησε τη δική της σειρά ρούχων. Σχεδιάζει δύο κολεξιόν τον χρόνο, ρούχα σικ και άνετα, που ταιριάζουν στην εικόνα της. Τα ρούχα της πωλούνται online ή σε γκαλά που διοργανώνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα

Η ακτινοβολία της Ελλάδας φαίνεται ότι μάγεψε την Αριάνα. Την ερωτεύτηκε αμέσως μόλις πάτησε στη Δήλο φέτος το καλοκαίρι, οπότε την επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Αυτός δε ο έρωτας φαίνεται πως είναι... κληρονομικός. Όταν η ίδια αναζήτησε μνήμες στα αρχεία του λατρεμένου της παππού κατά την επιστροφή της στην Αμερική, διαπίστωσε τη μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα. Γύρισε, λοιπόν, στην Αθήνα για να περπατήσει ξυπόλυτη στην Ακρόπολη και τους Δελφούς. Στην πρωτεύουσα, μάλιστα, απόλαυσε την ξενάγηση στη Στοά του Αττάλου, στην αρχαία αγορά (που είχε χρηματοδοτήσει μερικώς η οικογένεια της το 1940 για αναστήλωση).

Έτσι, πλέον, πέρα από την οικογένειά της, την ιππασία και την τέχνη, στις μεγάλες της αγάπες περιλαμβάνεται και η χώρα μας - ιδιαίτερα δε τα ελληνικά νησιά. Μετά την καλοκαιρινή της επίσκεψη στη Μυκονο, στις 31 Οκτωβρίου πήγε Ρόδο, όπου περιηγήθηκε στην Παλιά Πόλη και θαύμασε τις εκκλησίες, συνοδεία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του νέου δημάρχου της πόλης Αντώνη Καμπουράκη. Επίσης, συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ ήταν Αμερικανός τραπεζίτης και γενικός διευθυντής της Chase Bank. Ήταν το γηραιότερο εν ζωή μέλος της οικογένειας Ροκφέλερ και πατριάρχης της από το 2004. Ήταν ο τελευταίος εγγονός του Τζον Ντ. Ροκφέλερ, ο οποίος ήταν ιδρυτή της πετρελαϊκής Standard Oil, της μεγαλύτερης περιουσίας των ΗΠΑ, με 1,7% του ΑΕΠ, ήδη από το 1937. Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών, στον ύπνο του, από ανακοπή καρδιάς.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ