2019-11-07 13:30:13
Φωτογραφία για Τελικά είχε δίκιο η γιαγιά σου; Πρέπει να χτενίζεσαι πριν κοιμηθείς ή όχι;
Μία από τις συμβουλές που μας έχουν δώσει οι γιαγιάδες μας ήταν να παίρνουμε ζακέτα και να χτενίζουμε τα μαλλιά μας πριν κοιμηθούμε.

Πηγή: queen.gr

Σύμφωνα με τις γιαγιάδες μας, όσο περισσότερο χτενίζεις τα μαλλιά, τόσο πιο λαμπερά γίνονται αλλά… Έχουμε τις αμφιβολίες μας.

Δεν χτενιζόμασταν ποτέ πριν τον ύπνο όμως, δεδομένου ότι θέλουμε να έχουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά σκεφτήκαμε να μάθουμε αν η συμβουλή αυτή έχει κάποια αξία (εκτός από συναισθηματική) και ρωτήσαμε τους ειδικούς. Το τι μας απάντησαν ήταν αναμενόμενο Όχι, δεν είναι απαραίτητο να χτενιζόμαστε πριν από τον ύπνο και όχι, το χτένισμα δεν θα κάνει τα μαλλιά μας πιο λαμπερά μακροπρόθεσμα αλλά βραχυπρόθεσμα.Το βούρτσισμα διανέμει τα φυσικά έλαια της τρίχας και έτσι τα μαλλιά γυαλίζουν λίγο. Συνεπώς το χτένισμα δε θα βοηθήσει στη λάμψη των μαλλιών αλλά, τα ξεμπλεγμένα μαλλιά θα ταλαιπωρηθούν λιγότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου, κυρίως αν χρησιμοποιείς μαξιλαροθήκες από βαμβάκι (το μετάξι είναι καλύτερο), άρα αν δεν βαριέσαι χτενίσου. Σε κάθε περίπτωση, είναι ίσως η μοναδική συμβουλή από τις γιαγιάδες μας και η μοναδική που μπορούμε να μην ακολουθήσουμε.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ