2019-11-07 20:17:49
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Προανακριτικής
Την αναβολή της συνεδρίασης αποφάσισε η πλειοψηφία της Προανακριτικής λόγω της παρουσίας των Δ. Τζανακοπουλου και Π. Πολακη. «Με μη νόμιμη σύνθεση δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» είπε ο Πρόεδρος της επιτροπής Γ. Μπούγας, εξερχόμενος από την αίθουσα.

Αποχωρώντας ο Π. Πολάκης είπε σε δημοσιογράφους "Προστατεύουν το Φρουζή και δεν μας θέλουν μέσα. Και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ". Σε ερώτηση δημοσιογράφων "τι θα κάνετε από εδώ και πέρα" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε "το συνταγματικό μας καθήκον". Και έκανε λόγο για "μία πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά πρακτικά που είναι αντισυνταγματική και πραξικοπηματική με στόχο να μην εξεταστεί ο Κ. Φρουζής''. 

Μετά την αναβολή της συνεδρίασης ακολούθησε ένα μπαράζ τοποθετήσεων για το θέμα. Από τη Νέα Δημοκρατία ο Θ. Πλεύρης είπε "υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται να είναι στην επιτροπή. Διακόψαμε, γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας".


Στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους υπήρξε και ένας διάλογος μεταξύ μεταξύ του Δημήτρη Μαρκόπουλου από τη Ν.Δ. και της Όλγας Γεροβασίλη από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο"γαλάζιος" βουλευτής είπε πως έχει έρθει ο Κ. Φρουζής και δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί είχαμε τις ίδιες φωνές και εντάσεις. Τότε η Όλγα Γεροβασίλη είπε "βλέπω ότι αποχωρεί η Ν.Δ. και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ". Για να απαντήσει εκ νέου ο Δ.Μαρκόπουλος: "Δεν μπορούμε να κάνουμε πεζοδρόμιο τη Βουλή'' και να προσθέσει προς ''έχουν κάνει τον Πολάκη αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός χαράσσει γραμμή''.

Νωρίτερα ο Σ. Λάππας από το ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει θέμα επανεξέτασης της εξαίρεσης των δύο βουλευτών Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη. Παράλληλα έχει μπει από την αξιωματική αντιπολίτευση και το θέμα της εξαίρεσης των τριών βουλευτών: Θ. Πλεύρη, Β. Κεγκέρογλου και Κ. Κυρανάκη. Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο Δ. Τσοβόλας δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Για τα επόμενα βήματα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, συσκέψεις στα επιτελεία των κομμάτων, προκειμένου να χαράξουν τη στάση που θα ακολουθήσουν.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ