2019-11-09 09:10:26
Φωτογραφία για H Ένωση Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας τιμά την Πολεμική Αεροπορία
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολεμικής Αεροπορίας προς τιμή του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η 113ΠΜ πραγματοποιεί στατική έκθεση με πλούσια εκθέματα η οποία και είναι ανοικτή στο κοινό (ελεύθερη είσοδο).

Ήδη πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, έχουν επισκεφτεί την Μονάδα και έχουν μείνει με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Κορωνίδα της έκθεσης φυσικά είναι το Α/Φ CL-415. Το πλέον σύγχρονο Α/Φ πυρόσβεσης που διαθέτει η πατρίδα μας. Ουσιαστικά τον φύλακα άγγελο των δασών μας.  Είναι άλλωστε γνωστή σε όλους η αυταπάρνηση και αυτοθυσία που δείχνει το ιπτάμενο προσωπικό της 383 ΜΕΕΑ αλλά και η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει αγόγγυστα το τεχνικό προσωπικό της 113ΠΜ για να συντηρεί και εξυπηρετεί επί κυριολεκτικά 24ωρου βάσεως τα εν λόγω αεροπλάνα ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή επιχειρησιακά.

Επιπρόσθετα, ο επισκέπτης έχει την τύχη να δει από κοντά μέρος από την πρόσφατη αεροπορική ιστορία της ΠΑ, καθώς βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο τόσο τα μαχητικά RF-5A, NF-5A και F-4Ε Phantom ΙΙ όσο και το μεταγωγικό - θρύλος C-47 Dacota.


Πέραν των αεροσκαφών, ξεχωρίζει η αιχμή του δόρατος στην αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, το γνωστό σε όλους μας σύστημα Patriot της Raytheon. Το συγκεκριμένο σύστημα επιχειρεί στην 350ΠΚΒ, που φιλοξενείται στο γειτονικό αεροδρόμιο του Σέδες.

Η έκθεση πλαισιώνεται από οχήματα άλλων εποχών του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΣΟ), αντιαεροπορικά συστήματα Rheinmetall, υπολείμματα βομβών του Β ́Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του αεροδρομίου και εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς της Μονάδος καθώς και διάφορα μέσα υποστήριξης-αεροπορικό υλικό. Δέον όπως επισημανθεί και η δυναμική παρουσία της Ένωσης Αερομοντελιστών Μουδανίων (ΕΑΜ).

Το παρόν στην εν λόγω έκθεση έδωσε και ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΜ Χαρίτων Χαριτίδης, συνοδευόμενος από τον Οργανωτικό της Γραμματέα Ιωάννη Κατραντζόγλου. Αφού

επισκέφτηκαν την έκθεση, συνεχάρησαν το Δκτή της 113ΠΜ για την άρτια από κάθε άποψη στατική έκθεση, ενώ ακολούθως επισκέφτηκαν τόσο το εμπλεκόμενο προσωπικό της ΜΑΦ (άμυνα – φρούρηση) όσο και τους τεχνικούς επιφυλακής των Cl-415. Μέρη γνώριμα για τον

Πρόεδρο της ΕΣΠΕΚΜ ο οποίος και έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στην 113ΠΜ ως τεχνικός αεροσκαφών και επιτελής. Αποχωρώντας, είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αξιωματικό Επιχειρήσεων (ΑΕ) της 383ΜΕΕΑ, χαιρέτησε το ιπτάμενο προσωπικό επιφυλακής και δεσμεύτηκε να επισκεφτεί σύντομα και πάλι την 113ΠΜ.
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ