2019-11-09 21:23:31
Φωτογραφία για Τραμπ: «Είναι σαν 12χρονος που πατά αδιακρίτως τα κουμπιά της κυβέρνησης»
Ο συγγραφέας δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του και παρουσιάζεται ως «νυν ή πρώην ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος» - Ο Τραμπ «περιέρχεται σε σύγχυση, εκνευρίζεται εύκολα

κι έχει δυσκολία στη σύνθεση πληροφοριών», γράφει - «Ψέμματα που γράφει ένας δειλός», απαντά ο Λευκός Οίκος

Ένα νέο βιβλίο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο συγγραφέας του οποίου διατηρεί την ανωνυμία του και εμφανίζεται ως «νυν ή πρώην ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης» παρουσιάζει τον Αμερικανό πρόεδρο ως ένα ανίκανο και ακατάλληλο πρόσωπο για τη θέση του, «σαν ένας 12χρονος σε πύργο ελέγχου, που πατά αδιακρίτως τα κουμπιά της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τα αεροσκάφη που τροχοδρομούν στο διάδρομο και τις πτήσεις που απομακρύνονται εσπευσμένα από το αεροδρόμιο».

Αποσπάσματα του βιβλίου, που έχει τίτλο “A Warning”, δημοσίευσε η Washington Postη οποία έχει ανοικτό μέτωπο με τον Τραμπ, και αποκαλύπτουν ότι οι τελευταίος έκανε ρατσιστικά και μισογυνικά σχόλια σε κλειστό κύκλο, σχολιάζοντας την εξωτερική εμφάνιση ή το βάρος διαφόρων ατόμων
. Ο συγγραφέας, που είχε υπογράψει πέρυσι επίσης ανωνύμως ένα άρθρο κατά του Τραμπ, το οποίο δημοσιεύτηκε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, αναφέρεται σε ένα περιστατικό όπου ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος φέρεται να είπε για τους μετανάστες που καταφθάνουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό: «Έρχονται όλες αυτές οι γυναίκες, κάποιες με επτά παιδιά και λένε: “σας παρακαλώ, βοηθείστε με! Ο άνδρας μου με παράτησε!” Είναι άχρηστες! Δεν κάνουν τίποτε για τη χώρα μας. Αν έρχονταν τουλάχιστον μ’ έναν σύζυγο, θα μπορούσαμε να τον στείλουμε στα χωράφια να μαζεύει καλαμπόκι ή ό,τι άλλο!».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα ο Τραμπ «περιέρχεται σε σύγχυση, εκνευρίζεται εύκολα κι έχει δυσκολία στη σύνθεση πληροφοριών». Παράλληλα αποκαλύπτει ότι συνάδελφοί του σκέφτηκαν να παραιτηθούν μαζικά για να εγείρουν την προσοχή στη συμπεριφορά του Προέδρου, αλλά τελικά έκαναν πίσω.

Ο συγγραφέας αναφέρεται και στα συχνά ξεσπάσματα του Τραμπ στο Twitter, που κάνουν «ανώτερους αξιωματούχους να ξυπνούν πανικόβλητοι το πρωί». Γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να εμφανίζεσαι νωρίς το πρωί στο γηροκομείο και βρίσκεις τον γέρο θείο σου να περιφέρεται στην αυλή χωρίς παντελόνι και να βρίζει με δυνατή φωνή για το φαγητό που σερβίρεται στην καφετέρια, ενώ ανήσυχα μέλη του προσωπικού προσπαθούν να τον πιάσουν. Έχεις μείνει άναυδος, το διασκεδάζεις και ταυτόχρονα νιώθεις ντροπή. Μόνον που ο θείος σου δεν θα έκανε κάτι τέτοιο κάθε μέρα, ούτε τα λόγια του αναπαράγονται μέσω των ΜΜΕ, ούτε έχει να κρατήσει τα ηνία της αμερικανικής κυβέρνησης μόλις φορέσει τα παντελόνια του» Λευκός Οίκος: Ψέμματα που γράφει ένας δειλός

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου, με την εκπρόσωπο του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, να στρέφει τα πυρά της κατά του συγγραφέα, που προτίμησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του. «Ο δειλός που έγραψε αυτό το βιβλίο δεν έβαλε το όνομά μου γιατί το περιεχόμενό του δεν είναι τίποτε άλλο παρά ψέματα», είπε, επισημαίνοντας ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να καλύψουν το θέμα στην πραγματική του διάσταση «ως μυθοπλασία»

O συγγραφέας, όπως αναφέρει η Washington Post, αποφάσισε να μην υπογράψει το βιβλίο του για να μην εκτραπεί το ενδιαφέρον από τον Τραμπ. «… Η συζήτηση αυτή δεν αφορά εμένα. Αφορά εμάς, το πώς θέλουμε να εκπροσωπεί η προεδρία τη χώρα μας. Εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί η συζήτηση. Κάποιοι θα κάνουν λόγο για “δειλία”. Δεν πληγώνομαι από αυτή την κατηγορία. Ούτε είμαι ανέτοιμος να κριτικάρω επώνυμα τον πρόεδρο Τραμπ. Ίσως το κάνω εν ευθέτω χρόνω», γράφει.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης με επιστολή του στον εκδοτικό οίκο που θα κυκλοφορήσει το βιβλίο στις 19 Νοεμβρίου ζητά πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του συγγραφέα, αλλά ο εκδοτικός οίκος Ηachette Book Group απάντησε ότι δεν θα δώσει άλλα στοιχεία, πέραν από το να αποκαλεί τον συγγραφέα «νυν η πρώην ανώτερο αξιωματούχο».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ