2019-11-10 10:21:36
Φωτογραφία για «Άσχημη εικόνα που δεν αξίζει σε κανένα άνθρωπο», λέει ο Διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας για την αστυνομική βία ενάντια σε νοσηλευτή
Γιάννα Σουλάκη IATROPEDIA

"Η εικόνα ενός εργαζόμενου να καταλήγει με χειροπέδες, όταν πηγαίνει στη δουλειά του για να βγάλει το προς το ζειν, είναι μια άσχημη εικόνα", δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, για το περιστατικό αστυνομικής κατάχρησης εξουσίας, που κατήγγειλε την Παρασκευή το απόγευμα η ΠΟΕΔΗΝ.

Το επεισόδιο προκλήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, όταν δύο αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή με εισαγγελική εντολή εγκλεισμού, απαίτησαν από νοσηλευτή να τους επιτρέψει την είσοδο στο "κλειστό" τμήμα νοσηλείας της Ψυχιατρικής Κλινικής, στο οποίο οι κανονισμοί ασφαλείας και προστασίας των ασθενών δεν επιτρέπουν. Ο νοσηλευτής αρνήθηκε και βρέθηκε με χειροπέδες στο πάτωμα, μετά από βίαιη επέμβαση των αστυνομικών, όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ. Το θέμα λύθηκε μετά από παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβου Κακαβίτσα.

Δείτε επίσης:«Αστυνομικοί χτύπησαν και πέρασαν χειροπέδες σε νοσηλευτή μέσα σε Ψυχιατρική Κλινική»


Διοικητής Νοσοκομείου Κέρκυρας: "Ο νοσηλευτής είναι άνθρωπος ήπιων τόνων"

Για το περιστατικό στο Νοσοκομείο που προκλήθηκε χθες Παρασκευή ο διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας δήλωσε στο corfuvoice.gr:

"Η ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε δύο εργαζόμενους που βρίσκονται να υπηρετούν το δημόσιο τομέα από την ίδια πλευρά, δηλαδή για την προστασία των πολιτών. Προφανώς ως διοίκηση του νοσοκομείου δε μπορούμε να εμπλακούμε στην εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου που είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας, κατά την κρίση των αστυνομικών υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση όμως, η εικόνα ενός εργαζόμενου να καταλήγει με χειροπέδες, όταν πηγαίνει στη δουλειά του για να βγάλει το προς το ζειν, είναι μια άσχημη εικόνα που δεν αξίζει σε κανένα άνθρωπο. Ιδιαίτερα δε, όταν ο συγκεκριμένος νοσηλευτής είναιάνθρωπος ήπιων τόνων και βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, μετά την απαίτηση των αστυνομικών υπαλλήλων να εισέλθουν στο κλειστό τμήμα, για να παραδώσουν περιστατικό που συνόδευαν κατόπιν, εισαγγελικής παραγγελίας για εκτίμηση ψυχιάτρου, έχοντας όμως ταυτόχρονα την ιατρική οδηγία, ο πολίτης να εξεταστεί σε γραφείο εκτός του κλειστού τμήματος. Ο νοσηλευτής βρέθηκε δηλαδή στην κατάσταση του να πρέπει να αποφασίσει αν θα έπρεπε να εφαρμόσει τις ιατρικές οδηγίες/κανονισμούς του κλειστού τμήματος για την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ψυχιατρικά ασθενών ή την εντολή των αστυνομικών", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ