2019-11-10 14:25:54
Φωτογραφία για 37ος Μαραθώνιος: Δυο Κενυάτες και ένας Έλληνας στο βάθρο των νικητών
Με την κατάκτηση της τρίτης θέσης από έναν Έλληνα δρομέα και τις δύο πρωτιές από Κενυάτες, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων δρομέων.

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος τερμάτισε τρίτος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Με χρόνο 2:19:02. Νικητής στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν ο Τζον Κιπκορί Κόμεν από την Κένυα. Δεύτερος τερμάτισε ο Φελισιέν Μουχιτίρα.

Αναλυτικά, ο Τζον Κιπκορί Κόμεν τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:16:34. Ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας έφτασε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχοντας προσπεράσει τον συμπατριώτη του, Φελισιέν Μουχιτίρα, μόλις 600 μέτρα πριν τον τερματισμό.

Ο Κενυάτης Φελισιέν Μουχιτίρα ήρθε δεύτερος στον 37ο Μαραθώνιο Αθήνας με χρόνο 2:16.43.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ξεκίνησε από τη φυσική του βάση, τον Μαραθώνα, ακριβώς στις 09:00, ενώ νωρίτερα δόθηκε η εκκίνηση για τον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων.


Ο καιρός στην Αττική είναι βροχερός. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν πτοεί τους δρομείς, αφού μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή είναι εκείνη που μετράει.

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας καταρρίπτει και πάλι τα ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά περισσότεροι από 60.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες.

Τα αποτελέσματα

Τα μετάλλια του 37ου Μαραθωνίου

Οι δρομείς από φέτος θα κερδίζουν το νέο μετάλλιο του αγώνα στο οποίο θα αναπαρίσταται μια διαφορετική ιστορική στιγμή από το αγώνισμα του Μαραθωνίου, καθώς και οι ελληνικές ρίζες του.

Στην μια πλευρά θα διακρίνεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ στην άλλη τα γεγονότα-ορόσημα από τη γέννηση, την εξέλιξη και σπουδαίες στιγμές του Μαραθωνίου που υπογράφουν σπουδαίοι εικαστικοί όπως οι Κώστας Βαρώτσος, Αλέκος Φασιανός και Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Σημειώνεται ότι τα νέα μετάλλια θα δίνονται από φέτος και για 8 χρόνια.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2 με 3 σειρές θέλει η ΕΡΤ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2 με 3 σειρές θέλει η ΕΡΤ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ