2019-11-11 15:37:39
Φωτογραφία για Διαδήλωση κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου με... βίτσες και διαβατήρια
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία οργανώνουν εκπαιδευτικοί το πρωί της Τρίτης. Αφορμή, οι αποκαλύψεις για εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου

Χρυσοστόμου στην πολιτογράφηση του καταζητούμενου Μαλαισιανού Jho Low, o οποίος έδωσε στον Μακαριότατο δύο επιταγές ύψους 310.000 ευρώ.

Την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου γιορτάζει τα ονομαστήρια του και η ημέρα είναι επίσημη αργία για τα σχολεία. Οι διαδηλωτές από την Αρχιεπισκοπή θα πορευθούν από την Αρχιεπισκοπή στην Βουλή και θα κρατούν από μια βίτσα και ένα διαβατήριο. Η βίτσα σχετίζεται με πρόσφατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος είχε πει ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται βίτσα για να συμμορφωθούν.

Παράλληλα στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής υπογραφών με στόχο ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας να παρέμβει στην υπόθεση του Αρχιεπισκόπου έτσι ώστε να ερευνήσει τα χρήματα που έλαβε από τον Μαλαισιανό καταζητούμενο.


Το κείμενο που συνοδεύει την εκστρατεία αναφέρει:

«Οι ισχυρισμοί για παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας στο Μαλαισιανό Jho Taek Low, πράξη και ενέργεια που δημόσια παραδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος σε δημόσιες δηλώσεις του, χρήζουν διερεύνησης. Οι ισχυρισμοί πως ο ενδιαφερόμενος Jho Taek Low εξέδωσε επιταγή 300.000 ευρώ υπέρ της Αρχιεπισκοπής, που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β επιβεβαίωσε δημόσια πως παρέλαβε και πως ο Jho Taek Low εξέδωσε επίσης δεύτερη επιταγή υπέρ της Αρχιεπισκοπής για 10.000 ευρώ, χρήζουν διερεύνησης.

Οι υπογράφοντες αυτό το ψήφισμα, καλούμε το Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Κώστα Κληρίδη, να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς Κεφ. 161 και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός) Νόμος του 2000 (Ν. 23(III)/2000), όπως επίσης άλλης συναφούς νομοθεσίας. Επισημαίνουμε συγκεκριμένα πως πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ενδεχόμενα συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, που ορίζονται στο άρθρο 12, του νόμου Ν. 23(III)/2000 ως «Εμπορία Επηρεασμού», στο αγγλικό πρωτότυπο “Trading in Influence” και σε άλλη νομοθεσία ως αποδοχή προϊόντος παράνομων ενεργειών».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ