2019-11-11 21:22:06
Φωτογραφία για Αυτή είναι η λιμουζίνα του προέδρου της Κίνας (+video)
Διεθνής επαφές, συμφωνίες και ένα άνοιγμα σε μία τεράστια αγορά για επενδύσεις.

Η επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Xi Jinping είναι ένα σημαντικό γεγονός, . Την Hongqi N501. Μπορεί να μην έχετε ακούσει για τη μάρκα Hongqi αλλά είναι ο παλαιότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Κίνα και έχει μια μεγάλη γκάμα από πολυτελή οχήματα. Η limo Hongqi N501, δεν είναι προς πώληση, αλλά είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα του Audi A6L.

Η πλατφόρμα κατασκευάζεται από την FAW-Volkswagen και η FAW αγόρασε πρόσφατα την μάρκα Hongqi. H N501, που ήρθε στην Ελλάδα έχει τέσσερις πόρτες και μήκος 5,48 μέτρα. Στο εμπρός μέρος της έχει μια μεγάλη «μάσκα» χρωμίου που κάνει το όχημα να φαίνεται ιδιαίτερα πολυτελές ενώ πίσω είναι λιτό τόσο σε σχήμα όσο και σε χαρακτηριστικά. Το αυτοκίνητο παίρνει κίνηση από ένα βενζινοκινητήρα V8 4.0 λίτρων. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον πρόεδρο της Κίνας και οι ακριβείς προδιαγραφές του δεν είναι γνωστές.


Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι πως εκτός από την ασφάλεια η παρουσία μίας λιμουζίνας κινέζικης κατασκευής στα ξένα κράτη που επισκέπτεται ο πρόεδρος Xi Jinping έχει και διπλωματικό ρόλο.Η κίνηση θεωρείτε ως μία προσπάθεια προώθησης της κινεζικής βιομηχανίας στη διεθνή σκηνή, κάτι που κάνει πολύ έντονα η Αμερική όταν ο πρόεδρός της βρίσκεται σε ξένα κράτη και χρησιμοποιεί οχήματα από τις ΗΠΑ. Ο Su Hao, καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, δήλωσε ότι η επιλογή ενός οχήματος μάρκας Hongqi είναι πιθανότατα μέρος μιας προσπάθειας να δοθεί προσοχή στην Κϊνα από την διεθνή σκηνή. «Αυτό δείχνει ότι τα αυτοκίνητα από την Κίνα μπορούν να πλαισιώσουν κορυφαίες κρατικές συμφωνίες», δήλωσε ο Su Hao και πρόσθεσε: «Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται την τοπική ασφάλεια και γι’αυτό μεταφέρουν πάντα τα δικά τους αυτοκίνητα αλλά δεν νομίζω ότι η χρήση της λιμουζίνας Hongqi είναι για τον ίδιο λόγο».

Η Ιστορία

Το όνομα Hongqi σημαίνει «κόκκινη σημαία», ένα παραδοσιακό σύμβολο για το Κομμουνιστικό Κόμμα. Στην σκηνή του αυτοκινήτου είναι μια μάρκα πολυτελών οχημάτων που ξεκίνησε το 1958 από το Group First Auto Works (FAW). Ως τώρα η Hongqi ήταν το επίσημο όχημα για υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους εντός και εκτός Κίνας.

Ο Mao Zedong χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα αυτά κατά την ιστορική επίσκεψη του προέδρου Richard Nixon στην Κίνα τη δεκαετία του 1970. Η κατάσταση άλλαξε από τη δεκαετία του 1990 και μετά. Η διπλωματία άλλαξε και όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το δικό του αυτοκίνητο (την γνωστή Cadillac με το παρατσούκλι «The Beast») έτσι και ο πρόεδρος Xi Jinping χρησιμοποιεί την δική του Hongqi στις επισκέψεις του σε άλλα κράτη. Έτσι, δύο πολυτελείς Hongqi φορτώνονται σε αεροσκάφος της Air China (Boeing 747) και ακολουθούν τον πρόεδρο. Ως τώρα ο Xi Jinping δεν πήρε μαζί του το αυτοκίνητο στις ΗΠΑ το 2013 και το 2015 (χρησιμοποίησε μία Cadillac) και στην Γαλλία το 2014 ( τον μετέφεραν με μία Citroen C6).
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ