2019-11-12 09:35:30
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: «Να απαγορευθεί η παρουσία αστυνομικών στα Ψυχιατρικά τμήματα του ΕΣΥ»
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Με ανακοίνωσή της σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας κατά νοσηλευτή στο νοσοκομείο Κέρκυρας, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να απαγορευθεί η παρουσία αστυνομικών στα Ψυχιατρικά τμήματα.

Με αφορμή το νέο περιστατικό "κατάχρησης εξουσίας" από αστυνομικούς που υπερέβησαν των καθηκόντων τους και πέρασαν χειροπέδες σε νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, η ΠΟΕΔΗΝ, την παρέμβαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Υγείας "προκειμένου να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές αστυνομικών σε βάρος του Υγειονομικού προσωπικού ενώπιον ασθενών, που εκθέτουν την Αστυνομία και το έργο που επιτελεί".

Παρόμοια περιστατικά με την επιμονή αστυνομικών να εισέλθουν εντός Κλινικών Νοσοκομείων με όπλα έχουν καταγγελθεί και στο παρελθόν, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, όμως αυτές οι πρακτικές, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της "αναστατώνουν τους ασθενείς".


Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή 8/11/2019, όταν αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή με Εισαγγελική Παραγγελία για εξέταση, διαπληκτίστηκαν με τον νοσηλευτή βάρδιας, καθώς απαιτούσαν να εισέλθουν στην Ψυχιατρική κλινική. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στον νοσηλευτή που αρνήθηκε την είσοδό τους στο "κλειστό" τμήμα του νοσοκομείου και του πέρασαν χειροπέδες.

"Γεγονός απαράδεκτο. Για να σταματήσουν τα μεμονωμένα περιστατικά που εμφανίζονται και να μην πολλαπλασιασθούν θα πρέπει να παρέμβουν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Υγείας", αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης - ΠΟΕΔΗΝ: «Αστυνομικοί χτύπησαν και πέρασαν χειροπέδες σε νοσηλευτή μέσα σε Ψυχιατρική Κλινική»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κέρκυρας: "Αναστατώθηκαν οι ασθενείς του Ψυχιατρικού Τμήματος"

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας αναφέρουν ότι αυτό το βίαιο γεγονός έλαβε χώρα, παρουσία των ασθενών και εφημερεύοντος ειδικευόμενου ιατρού φέροντας έτσι μεγάλη αναστάτωση στο τμήμα του ψυχιατρείου:

"Η αναστάτωση στους ασθενείς του τμήματος των Οξέων προκάλεσε την αναγκαστική καθήλωση 2 εξ αυτών λόγω υπερδιέγερσης και την μεταφορά άλλων 2 σε άλλα τμήματα και δομές για τον ίδιο λόγο . Το τμήμα των Οξέων παρέμεινε για αρκετές ώρες με 1 μόνο νοσηλευτή στην βάρδια του τμήματος, με μεγάλο κίνδυνο ακόμα και για την ζωή του, καθώς ο συνάδελφος του είχε οδηγηθεί με χειροπέδες εκτός του τμήματος από τους αστυνομικούς".

Δείτε επίσης: «Άσχημη εικόνα που δεν αξίζει σε κανένα άνθρωπο», λέει ο Διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας για την αστυνομική βία ενάντια σε νοσηλευτή

Οι εργαζόμενοι του Σωματείου του Νοσοκομείου Κέρκυρας, καταγγέλλουν απερίφραστα "την προσπάθεια δημόσιας διαπόμπευσης του συναδέλφου μας από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ