2019-11-12 10:06:45
Φωτογραφία για Θέσεις εργασίας για 5.187 άνεργους πτυχιούχους
Σημαντική ευκαιρία απασχόλησης αποτελούν τα 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ που παραμένουν ανοικτά για υποβολή αιτήσεων.

Μεταξύ των κυριότερων, βρίσκεται η δράση που αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με 5.187 κενές θέσεις.

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή καθώς η αρχική προκήρυξη αφορούσε 6.000 θέσεις για ανέργους.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην εν λόγω δράση παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στελέχωσή τους με νέους πτυχιούχους ενώ οι υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι η επιδότηση ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο: α. τα 600 ευρώ μηνιαίως για κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης β. τα 700 ευρώ μηνιαίως για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και γ. τα 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Συνολικά, 55.489 θέσεις των προγραμμάτων παραμένουν αδιάθετες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα με την ένταξή τους στις εν λόγω δράσεις.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ