2019-11-12 16:08:48
Φωτογραφία για Σκοπιανά ΜΜΕ: Μυστική συνάντηση Ζάεφ και Ράμα με τον γιο Σόρος στα Σκόπια
Για ένα μυστικό ραντεβού των πρωθυπουργών Αλβανίας και Σκοπίων, Έντι Ράμα

και Ζόραν Ζάεφ αντίστοιχα, με τον Αλεξάντερ Σόρος, γιο του αμφιλεγόμενου δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, κάνουν λόγο ΜΜΕ στα Σκόπια. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα την περασμένη Κυριακή, μετά το τέλος της διήμερης συνόδου κορυφής Σερβίας - Σκοπίων - Αλβανίας που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα και αποφασίστηκε η δημιουργία «μικρής Σένγκεν», ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Αλεξάντερ Σόρος, ταξίδεψε μέχρι την Οχρίδα με ιδιωτικό αεροπλάνο και από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο τέθηκε σε αυστηρή φύλαξη από ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις.

Στη prive συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς Αλβανίας και Σκοπίων ο Σόρος, φέρεται να συζητήθηκαν θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν κατά την τριμερή συνάντηση του Σαββάτου μεταξύ Σερβίας- Αλβανίας-Σκοπίων, ενώ τοπικά ΜΜΕ, λόγω της παρουσίας οικονομικών παραγόντων καθώς και των ατόμων που οργανώνουν τη στρατηγική του ιδρύματος Σόρος, εικάζουν πως συζητήθηκε και η χρηματοδότηση του επικεφαλής της Ανοιχτής Κοινωνίας προς τον Ζόραν Ζάεφ για τον προεκλογικό αγώνα έναντι της αντι-ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης.


Τα τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ζάεφ ζήτησε από τον Άλεξ Σόρος να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία με την υποστήριξη του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε αντάλλαγμα συμφώνησε ότι όταν γίνει πάλι πρωθυπουργός το επόμενο φθινόπωρο θα ανοίξει τα σύνορα του κράτους για τη διέλευση των μεταναστών στην πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη. Ακόμη, είπε ότι η κυβέρνησή του, θα δημιουργήσει νέους χώρους φιλοξενίας στους μετανάστες καθώς και καλές συνθήκες στέγασής τους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ