2019-11-12 18:25:45
Φωτογραφία για Η εφαρμογή Facebook ενεργοποιεί μόνιμα την εμπρός κάμερα του iPhone (καθώς και τα μικρόφωνα)
Μια ακόμη μεγάλη αποκάλυψη ήρθε στο φως για την εφαρμογή του Facebook που φαίνεται να μην τα πηγαίνει καλά με την αξιοπιστία. 

Ένας χρήστης ο Joshua Maddux συνειδητοποίησε ένα παράξενο σφάλμα ότι η κάμερα του iPhone του ενεργοποιήθηκε μόνιμα όταν η εφαρμογή Facebook ήταν ανοιχτή και αυτό ίσχυε και το ίδιο για τα μικρόφωνα. Είναι αυτό ένα πραγματικό σφάλμα ή μια προσπάθεια κατασκοπείας στη συμπεριφορά των χρηστών χωρίς τη γνώση τους; Πιθανότατα αυτό δεν θα το γνωρίζουμε ποτέ, και είναι απόδειξη ότι το Facebook παρέχει την πρώτη του εξήγηση ως δικαιολογία (με το μεγάλο bug που λειτουργεί).

Και άλλοι χρήστες βρήκαν την ίδια ανωμαλία, αλλά μπορούμε να εκπλαγούμε από την «απαλότητα» των περισσοτέρων για το πως αντέδρασαν με την εφαρμογη να παραβιάζει την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των δεδομένων. Σημειώστε, ωστόσο, ότι είναι δυνατό να μειώσετε την πρόσβαση στην κάμερα και τα μικρόφωνα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Facebook, αλλά φυσικά δεν είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι η εφαρμογή δεν υποδεικνύει με σαφήνεια και ορατότητα ότι η κάμερα βρίσκεται σε ενεργή λειτουργία.

Found a @facebook #security & #privacy issue. When the app is open it actively uses the camera. I found a bug in the app that lets you see the camera open behind your feed. Note that I had the camera pointed at the carpet. pic.twitter.com/B8b9oE1nbl

— Joshua Maddux (@JoshuaMaddux) November 10, 2019
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ