2019-11-12 21:47:05
Φωτογραφία για Το συγκλονιστικό τερατούργημα του Αγίου Μηνά!
Ένας χριστιανός από την Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε να πάει στην πανήγυρη του Αγίου Μηνά. Όταν βράδυασε, κατέλυσε σ’ ένα ξενοδοχείο. Ο ξενοδόχος, όμως, ο οποίος κατάλαβε ότι ο ξένος είχε αρκετά λεφτά μαζί του, σηκώθηκε τα μεσάνυχτα και τον σκότωσε.

Μετά κατέκοψε τα μέλη του, τα έβαλε σε ένα ζεμπίλι και τα τοποθέτησε κάπου περιμένοντας να ξημερώσει.

Ενώ, λοιπόν, ο δολοφόνος σκεφτόταν πώς, πού και πότε να πάει να κρύψει τα άψυχα μέλη, εμφανίζεται μπροστά του ο Άγιος Μηνάς, έφιππος και με στρατιωτική στολή και αρχίζει να τον ρωτά πού βρίσκεται ο ξένος που κατέλυσε στο ξενοδοχείο του.

Ο ξενοδόχος, έκανε πως δεν ήξερε κάτι γι’ αυτό, και τον διαβεβαίωνε πως πραγματικά δεν γνώριζε τίποτε.

Ο άγιος, τότε, κατέβηκε από το άλογό του και μπήκε στο εσωτερικό του ξενοδοχείου και αφού βρήκε το ζεμπίλι στο οποίο υπήρχαν τα μέλη του ξένου, κοίταξε με άγριο και φοβερό βλέμμα τον φονιά και τον ρώτησε:


– Ποιος είναι αυτός;

Μετά από αυτό ο δολοφόνος έμεινε άφωνος και από τον φόβο του και έπεσε σαν ένα ελεεινό και άθλιο πτώμα στα πόδια του Αγίου Ο Άγιος αφού συναρμολόγησε τα άψυχα μέλη του ξένου, προσευχήθηκε στον Θεό και ανάστησε τον νεκρό λέγοντάς του:

– Δοξολόγησε τον Θεό!

Ο νεκρός αναστήθηκε αμέσως, γεγονός που έμοιαζε σαν να σηκώθηκε από τον ύπνο, και αφού αναλογίστηκε τα όσα έπαθε από τον ξενοδόχο και πώς έλαβε ξανά ζωή, δοξολόγησε τον Θεό, ευχαριστώντας και προσκυνώντας τον στρατιωτικό ο οποίος τον ανάστησε.

Ακολούθως, ο άγιος Μηνάς πήρε από αυτόν τα χρήματα που έκλεψε από τον ξένον και του τα επέστρεψε, λέγοντάς του:

– Συνέχισε, αδελφέ, τον δρόμο σου.

Και τέλος, έδωσε ένα χέρι ξύλο στον ξενοδόχο -όπως βεβαίως του άξιζε- τον συμβούλεψε, του συγχώρεσε το έγκλημα που έκανε, και προσευχήθηκε γι’ αυτόν.

Μετά ανέβηκε στο άλογό του και εξαφανίστηκε!

Και, τότε, μόνον κατάλαβε ο ξενοδόχος πως ο στρατιωτικός αυτός, ήταν ο Άγιος Μηνάς στην πανήγυρη του οποίου πήγαινε ο ξένος.

Διασκευή από τον Μεγάλο Συναξαριστή της Εκκλησίας, μήνας Νοέμβριος. Διασκευή Στέλιος Κούκος.
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ