2019-11-13 11:13:18
Φωτογραφία για Υπόθεση Novartis: Παραγγελία Τουλουπάκη για δίωξη εις βάρος Λοβέρδου
Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη

Την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis ζήτησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την κατηγορία της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση διαβίβασε η Ελένη Τουλουπάκη.

Πάντως, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, στην οποία άλλωστε προχώρησε η Βουλή, κάνοντας λόγο για εκτέλεση συμβολαίων πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης»του με εντολές Υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας είχε ζητήσει τη σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών και την ανάληψη από εμπειρότερους δικαστές όλης της υπόθεσης και του τμήματος που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Πάντως, η παραγγελία έρχεται, συμπτωματικά, σήμερα, την ίδια μέρα που μπορεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της Novartis, K. Φρουζης στην Προανακριτική Επιτροπή. Η άσκηση της ποινικής δίωξης αναμένεται άμεσα.

Πηγή: skai.gr, News247
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ