2019-11-13 13:05:24
Φωτογραφία για ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟΒΙΤΣ, Ο JOKER, KAI H ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ’50…
Οι εξελίξεις όσον αφορά την κρατική καταστολή, έτσι όπως αποτυπώθηκαν με το πογκρόμ (εντάξει μπορεί να μην ήταν και πογκρόμ, μπορεί να μην μπούκαραν τα ΕΚΑΜ όπως γράφτηκε προφανώς …κατά λάθος, μπορεί να μην δόθηκε εντολή κατευθείαν από του Μαξίμου, αλλά κάπως πρέπει να γίνει και αριστερή αντιπολίτευση σ’ αυτόν τον τόπο) ενάντια στην νεολαία με την κωδική ονομασία σχέδιο Joker, έκρυψαν μέσα στα συνήθη σκοτεινά νέφη της δημοσιότητας τους λόγους για τους οποίους ο Αλεξέι Τσίπροβιτς χασκογελάει με κάθε αφορμή, αλλά και δίχως αφορμή ήδη από το 2012.

Το ζήτημα, θα θυμίσουμε, είχε προβληματίσει έγκαιρα και αναζητήθηκαν διάφορες εξηγήσεις, δίχως, όμως θα δούμε, να λύνεται το μυστήριο.

«Το χαμόγελο αυτό δεν μοιάζει προσποιητό. Βγαίνει μάλλον αβίαστα, διευκολύνοντας έτσι το ούτως ή άλλως επικοινωνιολογικά επιβεβλημένο χαμογελαστό προφίλ που επιτάσσει και συνεπάγεται ο ρόλος του πολιτικού ανδρός, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι νέος, συγκροτημένος, φορέας ενός ανανεωτικού αέρα στην αριστερά και εκπροσωπεί το μέλλον του πολιτικού τοπίου της χώρας.» (iefimerida.gr, 20-6-2012)


Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και ενώ ο Αλεξέι συνέχιζε να χασκογελάει ακατάπαυστα, η Bild σχολίαζε και εκείνη το γεγονός: «Η χώρα του είναι χρεοκοπημένη κι αυτός γελάει…»

Η εφημερίδα Bild, μάλιστα, τότε, υπενθύμιζε επίσης στους αναγνώστες της πως το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται σε 315 δισεκατομμύρια ευρώ. «Την ώρα που η πατρίδα του βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αυτός μοιράζει χαμόγελα...».

Ο Τσίπροβιτς, όμως, παράμενε απτόητος, χασκογελώντας σε κάθε Σύνοδο, σε κάθε συνάντηση με τους ξένους ηγέτες, ακόμα και στις κρισιμότερες.

«Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, την ώρα που οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης εμφανίζονταν προβληματισμένοι και κατηφείς (Άνγκελα Μέρκελ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Φρανσουά Ολάντ, Μαριάνο Ραχόι), ο Αλέξης Τσίπρας δεν χαμογελούσε απλά, αλλά γελούσε πλατιά. Όπως καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας» (iefimerida.gr, 8-7-2015).

Ξεκαρδισμένος λοιπόν ο Αλεξέι και στην σοβαρότερη των σοβαροτέρων Συνόδων Κορυφής με τον αρθρογράφο της Corriere della sera Φαμπρίτζιο Γκορία να σχολιάζει: «Ο Τσίπρας χθες. Η Σύνοδος ήταν τόσο αστεία;».

Και μετά πλακώσανε τα αριστερά μνημόνια, μέτρα γκιλοτίνα για τον δύσμοιρο λαό, αλλά η κατάσταση του Αλεξέι αντί να βελτιώνεται συνεχώς επιδεινωνόταν, χασκογελούσε χειρότερα από πριν, πλέον σχεδόν σατανικά.

Τα δημοσιεύματα πια έχουν πάρει φωτιά. Όλοι αναρωτιούνται τί πραγματικά συμβαίνει.

«Διαβάζοντας το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σε πιάνει ίλιγγος: είναι δυνατόν να ψηφίζουν όλα αυτά και να πανηγυρίζουν από πάνω;

Για να μη χαθείτε κι εσείς στον κυκεώνα των μέτρων, για να μην παρασυρθείτε κι εσείς (όπως κι εγώ άλλωστε) από τα πανηγύρια και τα γέλια του πρωθυπουργού, για να μην αναρωτηθείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) ακούγοντας τον κ. Κατρούγκαλο να θριαμβολογεί, «ρε μπας κι έχει δίκιο ο άνθρωπος και όλα αυτά είναι υπέρ μας;», κάθισα και αποκρυπτογράφησα ορισμένα σημεία από το χθεσινό νομοσχέδιο.

Τίποτε το σπουδαίο, μη νομίζετε, απλώς έβαλα μερικά πράγματα στη σειρά. Όχι πολλά, μερικά μόνο. Απειροελάχιστα. Αυτά, παρακάτω. Τα διαβάζεις και αναρωτιέσαι μετά, αφού φρικάρεις πρώτα: γιατί χαμογελάει, αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας»; (Εφημερίδα των Συντακτών, 9-5-2016)

Η προβολή της ταινίας Joker μπέρδεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα, αφού ο Τσίπροβιτς όχι μόνο δεν έχει σταματήσει να χασκογελάει, αλλά φαίνεται να βρίσκεται σε μια βαθιά διανοητική σύγχυση.

Στο προσωπικό του twitter μεταξύ άλλων έγραψε:

«Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο».

Εδώ δείχνει ότι κατάλαβε έστω τα στοιχειώδη. Αμ, δε! Διαβάστε τί δήλωσε λίγο αργότερα επιτιθέμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής; Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς, αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον… Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά, θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

Δυο λεπτά. Εάν ο Γεωργιάδης είναι ο Joker της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τότε αυτομάτως είναι εκείνος που δέχεται το άγριο μπούλινγκ και υφίσταται τη συστημική ταξικά αδικία, που γεννά το ταξικό του μίσος και πυροδοτεί κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω ενάντια σ’ ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα. Ρε τον Άδωνι. Και δεν του φαινόταν.

Ο Τσίπροβιτς, όμως, βρίσκεται σ’ ένα πραγματικό ντελίριο ακατάσχετης μπουρδολογίας που εκπλήσσει και τον πλέον μυημένο με την περίπτωσή του.

Βρισκόμενος στην Κρήτη μιλώντας σε μία μεγάλη βεράντα για τον «ηλεκτρονικό ΣΥΡΙΖΑ» και το πόσο έχει αλλάξει τη ζωή μας το κινητό τηλέφωνο, αφού πρώτα έκανε την μεγάλη ανακάλυψη την οποία και ανακοίνωσε στους τυχερούς παρευρισκόμενους, ότι δηλαδή «από αυτό ενημερωνόμαστε, με αυτό επικοινωνούμε» μετά πραγματικά ξέφυγε.

Κάποια στιγμή παίρνει το κινητό από τα χέρια του Παυλάρα Πολάκη λέγοντας:

«Από αυτό το μαραφέτι, που ο Παύλος, καμιά φορά πληκτρολογεί αργά κάθε βράδυ και βάζει “μπουρλότο” –και εσείς, πατάτε “like” τού δίνετε θάρρος και συνεχίζει (σ.σ. γέλια)– θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα δυνατότητα, αξιοποιώντας την τεχνολογία, σχέσεις του μέλους με το κόμμα. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, μία διαδικασία μαζικών ηλεκτρονικών εγγραφών στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λίγο περίεργο το όνομα γιατί, στα αγγλικά μπαίνει μπροστά το “Άι”, το “i”, από το internet. Δεν είναι ’κανας Άγιος και να τον λέμε “Αη ΣΥΡΙΖΑ».

Φθάνει. Έλεος. Χίλιες φορές να γυρίσουμε στην Δεξιά του ’50 Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2019/11/12/%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%b9%cf%84%cf%83-%ce%bf-joker-kai-h/
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (12/11/2019)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (12/11/2019)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ