2019-11-13 18:33:46
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ: «Προκλητικές» οι δηλώσεις Βορίδη για τη στάση της Αστυνομίας
Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, για την πρόσφατη στάση της Αστυνομίας απέναντι σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και γενικά για την καταστολή επεισοδίων. Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο κ. Βορίδης σημείωσε πως η επιβολή του νόμου σε όσους δεν συμμορφώνονται «δεν γίνεται με την προσφορά τριαντάφυλλων, αλλά εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας, το λέω γλυκά». Σε ερώτηση εάν το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας, ο Υπουργός απάντησε καταφατικά, συμπληρώνοντας πως «η Αστυνομία κάνει άσκηση νόμιμης βίας προκειμένου να εφαρμόσει τον νόμο».

«Ο κ. Βορίδης μετά από τη σημερινή του δήλωση, Υπουργός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολίασε, μέσω Facebook, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Όπως σημείωσε, η συγκεκριμένη δήλωση «δεν προξενεί καμία εντύπωση για τον ίδιο και τις πεποιθήσεις του
. Η δήλωση αυτή, στιγματίζει κατά τρόπο ανεξίτηλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τη διακύβερνησή του. Ο ακροδεξιός κατήφορος της κυβέρνησης, που για να αποπροσανατολίσει από το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, σκόπιμα συγχέει φοιτητές με κάθε λογής προβοκάτορες, συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα. Ο κ. Βορίδης, μετά από τη σημερινή του δήλωση, Υπουργός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Με τη σειρά του, ο Σταύρος Αραχωβίτης, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «νέες προκλητικές δηλώσεις» του κ. Βορίδη, ο οποίος «κυνικά υποδεικνύει στην Αστυνομία τη χρησιμοποίηση γκλοπ απέναντι στους φοιτητές που "δεν συνεμορφώθησαν" με την κανονικότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ.». Ο κ. Αραχωβίτης κάλεσε τον υπουργό «ν’ ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, πριν τα αποτελέσματα γίνουν μη αναστρέψιμα για όλους».

Για «προκλητικές δηλώσεις Βορίδη» μίλησε και το ΚΚΕ, που θεωρεί πως «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ωμή προαναγγελία της έντασης της καταστολής σε βάρος του λαού και της νεολαίας, αλλά και κυνική παραδοχή για το πώς επιβάλλεται πάντα η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ