2019-11-14 01:25:31
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων! Τι ερευνάται
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή τις ελλείψεις φαρμάκων σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε τη σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου αλλά και του ΕΟΦ, σε μία προσπάθεια να διερευνηθούν οι καταγγελίες διαφόρων φαρμακευτικών συλλόγων για ελλείψεις πολλών φαρμάκων. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά τι ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης! Ποια σκευάσματα λείπουν»

Έτσι αποφασίστηκε στη σύσκεψη, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, να ξεκινήσει άμεσος έλεγχος μέσω του ΕΟΦ ώστε να βρεθούν τα πραγματικά κενά σε φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί κάποιες να οφείλονται σε τεχνική έλλειψη.


Ο έλεγχος και οι συγκρίσεις αναμένεται να γίνουν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που διαθέτει ο ΕΟΦ όπου καταγράφονται και δηλώνονται όλες οι ελλείψεις φαρμάκων.

Όπως και να ‘χει οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον υπουργό Υγείας Βασίλης Κικίλια στον ΕΟΦ είναι να σαρωθεί η αγορά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι λείπουν σκευάσματα ή επιδιώκονται παράλληλες εξαγωγές ή άλλες δραστηριότητες, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr.

Πατήστε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τον πιο πρόσφατο κατάλογο με τις ελλείψεις φαρμάκων που έχει καταγράψει ο ΕΟΦ

Κατάλογος Φαρμάκων για τα οποία έχει γνωστοποιηθεί έλλειψη 07_11_2019
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ