2019-11-14 01:27:30
Φωτογραφία για Παραπομπή Τραμπ: Ξεκινούν οι πρώτες δημόσιες ακροάσεις μαρτύρων στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Για «κυνήγι μαγισσών» κάνει λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ – Η έρευνα επικεντρώνεται στις

πιέσεις που φέρεται ότι άσκησε ο Τραμπ στον Ουκρανό πρόεδρο για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν  Ανοίγει σήμερα η αυλαία των δημόσιων ακροάσεων μαρτύρων στην έρευνα για δίωξη και καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτηρίζει την έρευνα μέρος του «κυνηγιού μαγισσών» και κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ότι μοιράζει κλητεύσεις «σαν να ήταν κουλουράκια».

Η έρευνα, που θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραπομπή και καθαίρεση του ενοίκου του Λευκού Οίκου πριν την έλευση του Νέου Έτους , επικεντρώνεται στις πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο Τραμπ στον ομόλογό του της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα από τις ουκρανικές εισαγγελικές αρχές σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, του πρώην αντιπροέδρου και πιθανόν αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.


Οι καταθέσεις μαρτύρων θα προβάλλονται ζωντανά στην τηλεόραση σήμερα και την Παρασκευή.

«Οι καταθέσεις θα προσφέρουν την ευκαιρία στον αμερικανικό λαό να αξιολογήσει τους μάρτυρες», είπε ο επικεφαλής της επιτροπής, βουλευτής Ανταμ Σιφ.

Ο άνθρωπος αυτός που επιμένει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αθέτησε τον προεδρικό του όρκο, ανήκει στους Δημοκρατικούς και κατέχει τη θέση του προέδρου της επιτροπής της Βουλής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών.

Την ώρα που πολλά αμερικανικά ΜΜΕ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον άνθρωπο που έφερε σε αυτή τη θέση τον Τραμπ, ο διεθνής Τύπος έχει το βλέμμα του στραμμένο στην Ουάσινγκτον.

«Ακόμη κι αν δεν φοβάται, ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με παραπομπή», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αφιερώνοντας τρεις σελίδες στο θέμα που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο πρώτος μάρτυρας που θα διαβεί σήμερα το κατώφλι της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι ο Μπιλ Τέιλορ, Αμερικανός επιτετραμμένος στο Κίεβο .

Μεταξύ των μαρτύρων ξεχωρίζει ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Ουίλιαμ Τέιλορ, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του για τη σκόπιμη καθυστέρηση στην προώθηση αμερικανικής αμυντικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει, επίσης, ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζορτζ Κεντ, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία του για τις προσπάθειες του δικηγόρου του Τραμπ και πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία για πληροφορίες με στόχο την οικογένεια Μπάιντεν.

Την Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μαρί Γιοβάνοβιτς, η οποία υποστηρίζει πως παύθηκε έπειτα από παρέμβαση του Τζουλιάνι προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ