2019-11-14 19:52:59
Φωτογραφία για Η Αθήνα είναι η 90η χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς
Στην 90η θέση της λίστας μετά από έρευνα για τις 100 «καλύτερες/χειρότερες πόλεις για ιδιοκτήτες/κατόχους ΙΧ» βρίσκεται η Αθήνα.

Στην κορυφή της λίστας, αντίθετα, βρίσκεται το Κάλγκαρι του Καναδά και ακολουθείται από το Ντουμπάι και την Οττάβα.

Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Βομβάη και ακολουθούν το Ουλανμπατόρ στη Μογγολία, η Καλκούτα στην Ινδία και το Λάγος στη Νιγηρία.

Η έκθεση την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Mr Auto αξιολογεί, μεταξύ άλλων, το κόστος του καυσίμου, το μποτιλιάρισμα, τον αριθμό των ΙΧ ανά κάτοικο, τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, το κόστος στάθμευσης αλλά και τους καβγάδες των οδηγών.

Η Αθήνα, όπως σημειώνει η Καθημερινή, μετράει 0,77 οχήματα ανά κάτοικο έναντι 0,63 της «πρωταθλήτριας» πόλης του Κάλγκαρι.

Όσον αφορά τη χρήση των ΜΜΜ η Αθήνα βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας με 67,36 μονάδες έναντι 75,6 του Κάλγκαρι, 73,23 του Ντουμπάι και 78,14 της Βομβάης.


Η Αθήνα παρουσιάζει, επίσης, μέση ηλικία αυτοκινήτων (15) ανάλογη αυτής σε Βομβάη (15) και Μπογκοτά (14) ενώ στον αντίποδα βρίσκεται το Ντουμπάι με μέσο όρο ηλικίας των ΙΧ τα 5,2 έτη.

Πολύ ψηλά βρίσκεται το κόστος βενζίνης και ο μέσος ετήσιος φόρος για τους κατοίκους της Αθήνας με 1,79 δολάρια/λίτρο και 280,2 δολάρια για μέσο ετήσιο φόρο κατοχής ΙΧ.

Οξύθυμοι, τέλος, εμφανίζονται οι Αθηναίοι οδηγοί οι οποίοι είτε έχουν βρεθεί μπροστά είτε έχουν συμμετάσχει σε κάποιον καβγά στο δρόμο 70,85 φορές στις 100. Πιο έντονο ταμπεραμέντο καταγράφεται για τους οδηγούς σε Μπογκοτά και Βομβάη με ποσοστά μεγαλύτερα του 95 ενώ οι πιο φιλήσυχοι βρίσκονται στη Σιγκαπούρη (2,65/100).
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Σπουργίτι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Σπουργίτι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ