2019-11-14 19:55:24
Φωτογραφία για Ιταλία: Πάνω από το 50% αποδέχεται τις ρατσιστικές ενέργειες
Ανησυχία προκαλεί έρευνα στην Ιταλία η οποία δείχνει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια η πλειονότητα των Ιταλών δεν καταδικάζει τις ρατσιστικές ενέργειες.

Στην φετινή έρευνα της εταιρείας SWG που διεξάγεται μια φορά το χρόνο, περισσότεροι από τους μισούς Ιταλούς απάντησαν ότι οι ρατσιστικές ενέργειες είναι ορισμένες φορές ή πάντα «δικαιολογημένες».

Συγκεκριμένα σε δείγμα 1.500 ανθρώπων, το 10% απάντησε ότι οι ρατσιστικές ενέργειες είναι πάντα δικαιολογημένες με ένα άλλο 45% να απαντά ότι οι ρατσιτσικές πράξεις θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές ανάλογα την κατάσταση.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι υπάρχει μια χαλάρωση στη στάση των πολιτών απέναντι στον ρατσισμό και όχι κατά ανάγκη ότι οι πολίτες έχουν γίνει ρατσιστές» υποστήριξε ο επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Έντζο Ρίσο.

«Πρόκειται για κακά σημάδια και όχι μόνο στην Ιταλία... αυτό που βλέπουμε και σε άλλες χώρες είναι ότι υπάρχει μια υιοθέτηση του χειρότερου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η έρευνα αυτή έρχεται στη σκιά του αιτήματος της Λιλιάνα Σέγκρε, η οποία επέζησε του Ολοκαυτώματος, για αστυνομική προστασία μετά τις απειλές που εκτόξευσαν σε βάρος της ακροδεξιοί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ