2019-11-14 20:51:13
Φωτογραφία για Josephus Thimister :Balenciaga  Ο σχεδιαστής αυτοκτόνησε μετά από έναν δύσκολο αγώνα με την κατάθλιψη.
Ο σχεδιαστής Josephus Melchior Thimister, αυτοκτόνησε σε ηλικία 57 ετών μετά από έναν

δύσκολο αγώνα με την κατάθλιψη. Ο Thimister χρησιμοποίησε το λεπτό του ταλέντο για να καθορίσει τον μινιμαλισμό της μόδας της δεκαετίας του ’90, αλλά αγωνίστηκε να βρει μια θέση στα χρόνια που ακολούθησαν.

Γεννήθηκε στην Ολλανδία και σπούδασε στην Αγγλία και το Βέλγιο, όπου αποφοίτησε ως αστέρι της αριστοκρατικής Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αμβέρσας. Στο παρελθόν έζησε στο Δουβλίνο. Ο Thimister συναντήθηκε με τον Karl Lagerfeld σε μια επίδειξη Υψηλής ραπτικής της Chanel. Εκεί ο Lagerfeld του είπε ότι ήταν πολύ καλός για να είναι βοηθός, αλλά εργάστηκε για μικρό διάστημα στο ομώνυμο label του, προτού αναλάβει το έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Balenciaga το 1992 και μέχρι το 1997 που ίδρυσε τον δικό του οίκο μόδας. Το 2005, έγινε επικεφαλής σχεδιαστής στη γαλλική ετικέτα υποδημάτων πολυτελείας Charles Jourdan.

Το 2010, αφού έκλεισε το label του λόγω έλλειψης επενδύσεων, πείστηκε να επιστρέψει στην Υψηλή ραπτική του Παρισιού από τον επικεφαλής της ομοσπονδίας Didier Grumbach.

Σύμφωνα με το France’s Fashion Dictionary, ο Thimister άφησε το στίγμα του στον Balenciaga “μέσα από το μινιμαλιστικό στυλ και τις μεγάλες δεξιότητες οι οποίες εκσυγχρόνισαν την εικόνα του οίκου”.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ