2019-11-14 22:30:32
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου του ΄73, μας εξοπλίζει με πολύτιμη πείρα για τις μάχες του σήμερα»

Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία που επιβλήθηκε για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας. Σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα. οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική και οργανωμένη δράση ενάντια στη νέα επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Οι μεγάλοι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας.


Η φετινή επέτειος και η διαδήλωση αποκτούν από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η κυβέρνηση "σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ" βρίσκεται χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Έχει κάθε λόγο να θέλει να σβήσει από τη μνήμη του λαού μας, τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας και την νεολαία που μετά την κρίση, βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζει η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματά μας.

Ταυτόχρονα, κυβερνήσεις και φιλοΝΑΤΟικά κόμματα προκαλούν τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ως "παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας". Τα ψέματά τους αποκαλύπτονται όταν η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη "σύσφιξη" των σχέσεων με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, έφτασε στο σημείο να μιλά με περηφάνια για το αίμα των Ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ενώ τον Οκτώβριο υπέγραψε με τις ΗΠΑ Συμφωνία για τις βάσεις, που κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών!

Από την μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ καλεί τα μέλη του και τους εργαζόμενους του κλάδου να τιμήσουν τους νεκρούς του Νοέμβρη, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου του ΄73, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρά τα εμπόδια που προσπαθούν να βάλουν το αστικό κράτος και οι διάφοροι "μηχανισμοί". Δίνουμε απάντηση στο δόγμα "Νόμος και Τάξη", στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες.

Απέναντι στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή, για να ανοίξει ο δρόμος της απαλλαγής μας από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου του ΄73, όπως και όλες οι ηρωικές στιγμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, μας εξοπλίζουν με πολύτιμη πείρα για τις μάχες του σήμερα!

Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση του σωματείου, των σωματειακών επιτροπών σε κάθε τόπο δουλειάς, για την ανασύνταξη του κινήματος μας, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο μας με τη βαρβαρότητα των εργοδοτών.

Έτσι τιμάμε τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.

Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες - δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τιμήσουν τους νεκρούς του Νοέμβρη, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ,και στην πορεία.

ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11.30 ΠΜ

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.

Έξω το ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30. 

Κιν.6946423121- email. idiotikoirodos@gmail.com 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ