2019-11-15 01:30:34
Φωτογραφία για Ασθενείς ψυχιατρικής κλινικής μετατράπηκαν σε πειραματόζωα...
Ασθενείς ψυχιατρικής κλινικής στη Ρουμανία αντιμετωπίζονταν για χρόνια ως πειραματόζωα για δοκιμές φαρμάκων. Ο επικεφαλής της κλινικής έχει κατηγορηθεί για την πραγματοποίηση ιατρικών πειραμάτων σε ασθενείς χωρίς τη συναίνεσή τους.

Οι κατασκευαστές φαρμάκων και οι ευρωπαϊκοί ερευνητικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανικού ινστιτούτου , ήταν πελάτες της ρουμανικής κλινικής. Ο επικεφαλής της κλινικής ανακρίνεται εδώ και καιρό σε κλειστή ακρόαση Ο δημοσιογράφος Arndt Ginzel εξετάζει έγγραφα που δείχνουν ότι σε ορισμένες φαρμακευτικές μελέτες στη Ρουμανία καταγράφονται περιπτώσεις ασθενών που εμφάνισαν απειλητικές παρενέργειες για τη ζωή τους.

Η ακροαματική διαδικασία που λαμβάνει χώρα αυτό τον καιρό αφορά διάσημους κατασκευαστές φαρμάκων όπως οι Otsuka, Ferrer, Pierre Fabre και Minerva. Ωστόσο καμία από τις εν λόγω εταιρείες δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τα ύποπτα θύματα των κλινικών μελετών.

Η δικαστική υπόθεση εναντίον του επικεφαλής της κλινικής καταγράφεται και on camera εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια ενώ κάποιοι από τους ασθενείς δήλωσαν ότι δεν ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες στην κλινική...
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ