2019-11-15 12:58:06
Φωτογραφία για Γερμανία: Πρόστιμο 2.500 ευρώ στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους
Από τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γιενς Σπαν πρότεινε να επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους γονείς έχουν παιδιά σε ηλικία που πηγαίνουν σχολείο και δεν τα έχουν εμβολιάσει κατά της ιλαράς.

Ο Σπαν πρότεινε το πρόστιμο για όσους γονείς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί να φτάνει μέχρι τα 2.500 ευρώ.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) ψήφισε τελικά τον νόμο με τον οποίο το εμβόλιο για την ιλαρά γίνεται υποχρεωτικό για τα παιδιά.

Ο «νόμος για την προστασία κατά της ιλαράς», όπως ονομάστηκε, ορίζει ότι από τον Μάρτιο του 2020 τα παιδιά και το προσωπικό σε νηπιαγωγεία και σχολεία, ιατρικές εγκαταστάσεις και κοινότητες πρέπει να εμβολιάζονται ενάντια στην ιλαρά. Αυτές οι δομές περιλαμβάνουν και κατοικίες για αιτούντες άσυλο, καταφύγια προσφύγων και κατασκηνώσεις διακοπών.

Ιλαρά στην Γερμανία: Καμπάνα για όσους γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους


Οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους σε σχολική ηλικία θα αντιμετωπίζουν σοβαρά πρόστιμα ύψους έως και 2.500 ευρώ, ενώ τα μικρότερα παιδιά δεν θα γίνονται δεκτά στο σχολείο και σε κοινοτικές υπηρεσίες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι απαιτείται κάλυψη εμβολιασμού σε ποσοστό τουλάχιστον 95%, για να επιτευχθεί η “ανοσία αγέλης”, που αποτρέπει την ομαδική έξαρση κρουσμάτων σε μια χώρα. Έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch, ωστόσο, διαπίστωσε ότι μόνο το 93% των παιδιών που άρχισαν το σχολείο έχει κάνει τόσο το πρώτο, όσο και το αποφασιστικό δεύτερο εμβόλιο ιλαράς (στη Γερμανία το εμβόλιο κατά της ιλαράς.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ