2019-11-15 14:58:53
Φωτογραφία για Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ στο υπουργείο Υγείας για τα οικονομικά των νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Συνεδριάζει εκτάκτως για άλλη μία φορά το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) προκειμένου να αναλύσει αλλά και να εξετάσει τα οικονομικά των νοσοκομείων.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι προϋπολογισμοί σε πολλά νοσοκομεία δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν με μερικές ενέσεις οικονομικές κάποια μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας προκειμένου να βγάλουν τη χρονιά.

Είναι ενδεικτικό εξάλλου της οικονομικής στενότητας που υπάρχει στο ΕΣΥ το γεγονός ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας «αιμοδότησε» με 54 εκατ. ευρώ τα νοσοκομεία προκειμένου να μπορέσουν να προμηθευτούν απρόσκοπτα τα φάρμακα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη χρηματοδότηση με 54 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία για φάρμακα»

Φαίνεται ωστόσο πως λίγο πριν τη λήξη του 2019 τα οικονομικά των νοσοκομείων συνεχίζουν να είναι περιορισμένα.


Γι αυτό άλλωστε και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) συνεδριάζουν προκειμένου να καταγράψουν όλη την κατάσταση και τις ανάγκες. Να σημειωθεί ότι η τέως ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστήριζε ότι τα νοσοκομεία έχουν και πλεόνασμα Πάντως την επόμενη χρονιά οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων που διορίζονται άμεσα, θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων προκειμένου να περιορισθούν οι σπατάλες σε απ’ ευθείας αναθέσεις και διαγωνισμούς χωρίς έλεγχο, ώστε τα κονδύλια να δοθούν σε απαραίτητα υλικά που σήμερα λείπουν από τα νοσοκομεία.

Αυτό άλλωστε θα αποτελεί και το βασικό κριτήριο για τη διατήρηση της θέσης τους στο ΕΣΥ, διαφορετικά όπως έχει πει ο Βασίλης Κικίλιας θα απολύονται και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ