2019-11-16 14:33:00
Φωτογραφία για Bloomberg Πού θα πάει η ισοτιμία της στερλίνας
Το βρετανικό νόμισμα μπορεί να ενισχυθεί κατά ακόμα 5% αν οι εκλογές βγάλουν Brexit,

λέει ο Μπεν Μέλκμαν, διαχειριστής κεφαλαίων με πετυχημένο ιστορικό προβλέψεων

Ένας εξέχων διαχειριστής κεφαλαίων που διαχειρίζεται ένα δισεκατομμύριο δολάρια, στοιχηματίζει σε μια ισχυρότερη στερλίνα. Ο Μπεν Μέλκμαν – ο οποίος άφησε την Brevan Howard Investment για να ιδρύσει το Light Sky Macro LP – καταγράφει κέρδη 16% φέτος, υπερδιπλάσιο σε σχέση με το μέσο όρο του ανταγωνισμού.

Ο Μέλκμαν τώρα τάσσεται υπέρ των τοποθετήσεων στη στερλίνα μέσω options, με την πεποίθηση ότι το νόμισμα έχει τη δυνατότητα να ανέβει στο $1,35, δηλαδή 5% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Αν και το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ράλι τον Οκτώβριο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι έχει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο εάν οι εκλογές του επόμενου μήνα στη Βρετανία ανοίξουν το δρόμο για Brexit.


Η στρατηγική του Melkman – τοποθέτηση μέσω options – αντανακλά την τάση των hedge funds να μην τοποθετούνται στην αγορά spot για τα νομίσματα, αλλά να προτιμούν φθηνότερους τρόπους: Η χρήση παραγώγων για στοιχήματα συναλλαγματικών ισοτιμιών κοστίζει πολύ λιγότερο από την απ’ευθείας αγορά ή πώληση νομισμάτων, δεδομένου ότι τα ασφάλιστρα δικαιωμάτων προαίρεσης είναι περιορισμένα όπως και οι ενδεχόμενες ζημίες.

Η λίρα ήταν περίπου 1,2850 δολάρια την Πέμπτη. Ενισχύθηκε 5,3% έναντι του δολαρίου τον Οκτώβριο, που ήταν η καλύτερη μηνιαία απόδοση από το Μάιο του 2009. Σε μια παρουσίαση προς τους πελάτες, ο Melkman είπε ότι «… η υποβόσκουσα αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών παρέχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί κάποιος πριν πραγματοποιηθεί το τελικό άλμα προς τα πάνω για τη στερλίνα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ