2019-11-16 14:51:00
Φωτογραφία για Imelda Marcos: Η Σύζυγος του δικτάτορα Φιλιππίνων κοιμόταν πάνω σε μαργαριτάρια
Το ψευδώνυμο που της είχαν προσάψει ήταν "Iron Butterfly": δεν της άρεσε καθόλου, αυτό που ήθελε ήταν να μοιάζει στη Jackie O

Ο Ferdinand Marcos υπήρξε δικτάτορας των Φιλιππίνων και σύζυγος της Imelda η οποία καθόλη τη διάρκεια της θητείας του άνδρα της κατάφερε να αποκτήσει μαζί του μια παράνομη περιουσία η οποία ξεπερνούσε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Με όλα αυτά τα χρήματα η ίδια έκανε υπερπολυτελή ζωή σε τέτοιο βαθμό που έμεινε στην ιστορία για αυτή: μάλιστα την σύγκριναν με την Evita Peron, τη σύζυγο του δικτάτορα της Αργεντινής, μόνο που εκείνη θα προτιμούσε να μοιάζει στην Jackie O.

Οι πληροφορίες για την υπερβολή στην καθημερινότητά της περιλαμβάνουν διαμονή σε luxury ξενοδοχεία όπως το Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη, σπίτι στην East 66th Street και 1200 ζευγάρια παπούτσια. Μάλιστα λέγεται πως όταν κοιμόταν άπλωνε πάνω στο στρώμα της μαργαριτάρια σε όλα τα χρώματα τα οποία πίστευε πως φέρνουν καλή τύχη. Η διεφθαρμένη δικτατορία του συζύγου της ανετράπη με επανάσταση που έγινε στις Φιλιππίνες και το ζεύγος εξορίστηκε στη Χαβάη. Το 1989 εκείνος πέθανε.


An inventory is made of shoes belonging to former First lady of the Philippines, Imelda Marcos, in a cellar under her bedroom at Malacanang Palace, Manila, 3rd March 1986. Former president Ferdinand Marcos and his family fled into exile in Hawaii after he was deposed in February 1986. (Photo by Alex Bowie/Getty Images)

Στην Imelda επετράπη η επιστροφή της στις Φιλιππίνες όπου μάλιστα κέρδισε τέσσερις εκλογές στην Βουλή των Αντιπροσώπων παρόλο που οι καταδίκες για διαφθορά που αντιμετώπισε ήταν αρκετές. Ανέκαθεν την χαρακτήριζε το θράσος: η κόρη ενός τυχαίου δικηγόρου από τη Μανίλα «αυτοπροσκλήθηκε» στην ορκωμοσία του Προέδρου Νίξον.

Παρόλο που η θέση του συζύγου της ήταν αμφιλεγόμενη, εκείνη έκανε παρέα με celebrities του διεθνούς jet set και κατάφερε να διεισδύσει στους κύκλους της Δυτικής ελίτ. Αγαπούσε τον αριστοκρατικό τρόπο ζωής και τα high fashion brands. Bρέθηκε να κάνει παρέα μέχρι και με την Paloma Picasso και τον Andy Warhol σε πάρτυ που είχε διοργανώσει η Βασίλισσα της Ταϋλάνδης.

Η ζωή της επιδεικτικής δικτάτορα των Φιλιππίνων η οποία σήμερα είναι 90 χρονών έγινε θέμα του ντοκιμαντέρ «The Kingmaker» στο οποίο εξιστορείται η ζωή της: από νικήτρια σε Καλλιστεία έγινε ‘Πρώτη Κυρία’ και στη συνέχεια μητριάρχης ισχυρής πολιτικής δυναστείας.

318265 17: Imelda Marcos flashes a victory sign with daughter Imee and lawyer January 1, 1992 in Manila, Philippines. (Photo by Melvyn Calderon/Liaison)

Μέσα της αυτό που ήθελε πραγματικά ήταν να αποκτήσει το lifestyle και την αποδοχή του ζεύγους Kennedy: τελικά αυτό που κατάφεραν να προσεγγίσουν ήταν το ζεύγος Peron. Η Imelda είχε αποκτήσει ένα “παρατσούκλι” το οποίο δεν της άρεσε καθόλου. Την αποκαλούσαν «Iron Butterfly» κάτι που απείχε πολύ από το προφίλ της Jackie.

H ίδια αρνείται πεισματικά ότι υπήρξε διεφθαρμένη ή ότι έχει διαπράξει κάτι παράνομο. Όπως έχει δηλώσει το 1985 κατά τη διάρκεια ερευνών για “χαμένα λεφτά” από τα ταμεία της χώρας δήλωσε: «Η συνείδησή μου είναι καθαρή. Αν ήμουν διεφθαρμένη, θα φαινόταν στο πρόσωπό μου».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ