2019-11-16 15:15:36
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι παγκοσμίως – 14η η Ερμού
Χονγκ Κονγκ, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι οι ακριβότερες εμπορικές πιάτσες με ενοίκια που φτάνουν τα 26.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο τον χρόνο

Στην 14η θέση σκαρφάλωσε φέτος η Ερμού στην παγκόσμια λίστα με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, έχοντας κερδίσει μία θέση σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Η Causeway Bay στο Χονγκ Κονγκ διατήρησε τη θέση της ως η ακριβότερη εμπορική πιάτσα στον κόσμο για το 2019 με τις τιμές των ενοικίων να προσεγγίζουν τα 26.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το χρόνο ή αλλιώς κοντά στα 2.160 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

Πέμπτη Λεωφόρος, Νέα Υόρκη

Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ακολουθεί το ακριβό κομμάτι της 5th Avenue στη Nέα Υόρκη με κοντά στα 21.300 ευρώ το χρόνο, ενώ τρίτος στη λίστα ακολουθεί ένας ευρωπαϊκός προορισμός που δεν είναι άλλος από το Λονδίνο και την New Bond Street με τις τιμές των ενοικίων να διαμορφώνονται πάνω από τα 16.200 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο. Το τοπ 5 συμπληρώνουν δύο επίσης ευρωπαϊκοί προορισμοί σε Παρίσι (Avenue des Champs Elysées με κοντά στα 14.000 ευρώ ανα τ.μ. κατ’ έτος) και στο Μιλάνο, η Via Montenapoleone με 13.700 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος.


Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη της γνωστής εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield για τους βασικότερους εμπορικούς δρόμους στις μεγαλουπόλεις του κόσμου (Main Streets Across the World 2019).

New Bond Street, Λονδίνο

Η φετινή ανάλυση περιλαμβάνει τις τιμές για 448 εμπορικές πιάτσες σε 68 βασικές χώρες σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αριθμό από τότε που η γνωστή εταιρεία συμβούλων ξεκίνησε την εν λόγω έρευνα, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Για την οδό Ερμού, η οποία όπως προαναφέρθηκε ανέβηκε από την 15η πέρυσι στην 14η θέση της λίστας φέτος, η τιμή που δίνουν οι αναλυτές της εταιρείας είναι στα 3.420 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο.

Η παγκόσμια λίστα περιλαμβάνει τον πιο ακριβό δρόμο στις 68 χώρες που εξετάζονται, ωστόσο αν ληφθούν υπόψη τα στοιχεία ανά γεωγραφική περιοχή, όπου εκπροσωπούνται περισσότερες από μία πόλεις, ανάλογα με τις τιμές των ενοικίων, η θέση της ακριβότερης ελληνικής εμπορικής πιάτσας πέφτει πιο χαμηλά.

Ετσι στην ευρωπαϊκή κατάταξη, η Ερμού βρίσκεται φέτος στη θέση No18 από No 21 πέρυσι, ενώ χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν περισσότερες από μία εκπροσωπήσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ