2019-11-16 20:30:17
Φωτογραφία για Πρόστιμα 12.000 € για αδήλωτη εργασία σε καφενεία
Μεγάλη δυσαρέσκεια προκάλεσε στη μικρή κοινωνία της Τ.Κ. Καταφυγίου του Δήμου Καρδίτσας, έλεγχος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από κλιμάκιο του Π.Ε.Κ.Α. Θεσσαλίας σε καφενεία του χωριού, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχουν ξεκινήσει ασφαλιστικά ταμεία σε όλη τη χώρα για πάταξη της αδήλωτης εργασίας.

Το γεγονός ότι οι ελεγκτές επέβαλαν προβλεπόμενα πρόστιμα που φτάνουν στα 12.000 ευρώ, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και τις τελευταίες ημέρες συζητείται εκτενώς μεταξύ των μόνιμων κατοίκων (δεν ξεπερνούν τα 50 άτομα), οι οποίοι φοβούνται ότι σύντομα δεν θα έχουν κάποιο χώρο ψυχαγωγίας για να περνάνε τις ελεύθερες ώρες τους.

Η άποψη που επικρατεί στην τοπική κοινωνία για το συμβάν είναι ότι επιβάλλεται να διενεργούνται έλεγχοι στις επιχειρήσεις πάσης φύσεως για την τήρηση της νομιμότητας στη λειτουργία τους, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε μεγάλη αδικία!

Όπως λέγεται, δεν είναι δυνατόν μικρά καφενεδάκια ορεινών χωριών που η ύπαρξή τους είναι ψυχαγωγική όαση για τους λιγοστούς κατοίκους τους, να μην αντιμετωπίζεται από τους ελεγκτές με μεγαλύτερη κατανόηση και ευελιξία, ενώ είναι γνωστό ότι πολλές φορές λειτουργούν με εθελοντική ενασχόληση χωριανών, η κάποιων συγγενικών προσώπων!


Στο μεταξύ Επιτροπή Κατοίκων του Καταφυγίου έδωσε στη δημοσιότητα Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας (με δεκάδες υπογραφές) για το συμβάν, η οποία στάλθηκε προς: Υπουργό Εργασίας, Διευθυντή του Ε.Φ.Κ.Α., Τοπική Υπηρεσία/ΠΕΚΑ. Θεσσαλίας, Διευθυντή του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) Καρδίτσας, βουλευτές της Περιφέρειας Καρδίτσας, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και σήμαρχο Καρδίτσας.

(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ