2019-11-18 11:00:11
Φωτογραφία για Το χουνέρι στην Τουρκία από τα «ελληνικά γεράκια»: Γιατί «σκύλιασε» με το Καστελόριζο
Μετά το «Ατσάλινο Βέλος», Ελλάδας – Κύπρου, την άσκηση την οποία θα θυμάται για πολύ καιρό η Τουρκία, σειρά είχε άλλη μία άσκηση της 95 ΑΔΤΕ στο Καστελόριζο η οποία εξόργισε τους αξιωματούχους της γειτονικής χώρας.

Η άσκηση της ΔΑΝ Μεγίστης και των φρουρών στα φυλάκια της Ρω και της Στρογγύλης, που είχε υψηλό συμβολισμό και εκτελέστηκε ύστερα από περίπου μια 20ετία, «τάραξε» τα νερά κι αυτό – σύμφωνα με το hellasjournal.com – δεν άρεσε καθόλου στην Τουρκία.

Εδωσε διαταγή τα μαχητικά της να κόβουν βόλτες στον εναέριο χώρο με ό,τι όπλο διαθέτουν, με αποτέλεσμα τις δεκάδες παραβιάσεις.

Ωστόσο, τα τούρκικα μαχητικά πετούσαν σε «ύψος ασφαλείας», 30.000 ποδιών, με αποτέλεσμα να τα αναχαιτίζουν με ευκολία τα ελληνικά «γεράκια».

Οι Έλληνες πιλότοι, δεν άφησαν αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση, κυρίως μετά τις πέντε στο σύνολό τους υπερπτήσεις. Δέκα σκληρές αερομαχίες, με τις τέσσερις να γίνονται την Παρασκευή, την ώρα μάλιστα που γι’ ακόμη μια φορά στην ίδια περιοχή πετούσε στο πλαίσιο της Τουρκικής άσκησης «Dogu Akdeniz» το Νατοϊκό AWACS, άρα το «Συμμαχικό» πλήρωμα έγινε ξανά αυτόπτης μάρτυρας της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς.


Μόνο μέσα σε μια βδομάδα, 109 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, περισσότερα από 60 πτητικά μέσα κάθε τύπου κι ανάμεσα σε αυτά, ο πιστός σύμμαχος της Τουρκίας, το Πακιστάν που παρά το Ελληνικό διάβημα, οι πιλότοι με το Πακιστανικό P-3 ακολούθησαν πιστοί τους Τούρκους, παραβιάζοντας το FIR Αθηνών και τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.

crashonline.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ