2019-11-18 18:18:43
Φωτογραφία για Νούμερο ένα σε πολυφαινόλες το ελαιόλαδο από Καλαμών
Ένα πρωτοποριακό προϊόν βγάζει στο ράφι, αρχής γενομένης από φέτος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας.

Πρόκειται για το πρώτο τυποποιημένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από ελιά Καλαμάτας (Καλαμών) ή αλλιώς επί του προκειμένου ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, που ελαιοποίησε τις προηγούμενες ημέρες και τυποποίησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας.

Για το νέο αυτό προϊόν μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Μιχάλη Αντωνόπουλο, ο οποίος δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «πέρσι κάναμε τις πρώτες δοκιμές και φέτος είμαστε έτοιμοι και λανσάρουμε στο ράφι, αρχικά της τοπικής αγοράς, το πρωτοποριακό μας ελαιόλαδο. Το προϊόν χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες (ελαιασίνη και ελαιοκανθάλη), αφού περιέχει από 500 έως 2.000 μιλιγκράμ πολυφαινόλες ανά λίτρο. Τα κοινά ελαιόλαδα έχουν 200 - 250 μιλιγκράμ αντίστοιχα, για να καταλάβετε τη διαφορά.Το προϊόν μας έχει ένα ωραίο σήμα, αλλά το κυριότερο χαρίζει μεγάλα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό που θα το καταναλώσει, σύμφωνα και με τις τελευταίες έρευνες του καθηγητή Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Προκόπη Μαγιάτη».


Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο που βεβαιώνεται με ισχυρισμό υγείας (Health Claim) ο Συνεταιρισμός διαθέτει σε συσκευασίες των 750 ml, ενώ μετέπειτα στο πλάνο του είναι να λανσάρει και μικρότερες, των 250 ml. Η τιμή που πολάει ο Συνεταιρισμός τα 750 ml είναι 15 ευρώ το λίτρο, όπως μας είπε ο κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια νέα διέξοδο στους παραγωγούς ελιάς Καλαμών...ιδίως σε εποχές πίεσης των τιμών παραγωγού.

Το ελαιόλαδο του ΑΣ Καλαμάτας είναι βιολογικό και παράγεται από άγουρες (πράσινες) ελιές Καλαμάτας (Καλαμών), ή ημιώριμες (μοβ) ελιές Καλαμάτας (Καλαμών).
agrotypos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ