2019-11-18 22:08:01
Φωτογραφία για ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ: το πιο δυνατό αντιβιωτικό!
Ενώ η χρήση συμβατικών αντιβιοτικών είναι συχνά υπερβολική και ενέχει επιπλοκές και παρενέργειες, οι φυσικές θεραπείες, όπως το μέλι και ο κουρκουμάς, αποτελούν μέσα ίασης κατά πολύ ανώτερα από τα χημικά αντιβιοτικά.

ΜΕΛΙ

Σε αντίθεση με τα συμβατικά αντιβιοτικά, το μέλι καταπολεμά αποτελεσματικά τις λοιμώξεις χωρίς να προκαλεί ανθεκτικά βακτήρια. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Ευρωπαϊκό Περιοδικό Κλινικής Μικροβιολογίας και Μολυσματικών Νόσων διαπίστωσε ότι το μέλι κατέστρεψε όλα τα βακτήρια ή παθογόνα για τους οποία εξετάστηκε. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούν να το εφαρμόσουν τοπικά (δηλαδή άμεσα πάνω σε πληγές) αλλά και να ληφθεί εσωτερικά, δηλαδή δια στόματος (όλες οι μελέτες στο τέλος του άρθρου).

Ο Dr. Dee Carter από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ εξηγεί:



"Η έρευνά μας είναι η πρώτη που δείχνει σαφώς ότι αυτά τα προϊόντα με βάση το μέλι μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να αντικαταστήσουν αντιβιοτικές κρέμες σε τραύματα και συσκευές όπως καθετήρες. Η χρήση του μελιού ως ενδιάμεση θεραπεία θα μπορούσε επίσης να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των αντιβιοτικών. "


Κουρκούμας

Από την άλλη πλευρά ο κουρκουμάς είναι ένα άλλο φυσικό θαύμα με αμέτρητα οφέλη για την υγεία. Οι σημαντικότερες ενώσεις του ονομάζονται κουρκουμινοειδή και έχουν ισχυρές επούλωτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Ο συνδυασμός

Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι το ισχυρότερο αντιβιοτικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Είναι επίσης γνωστό ως Χρυσό Μέλι και έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα για χιλιάδες χρόνια. Πρόσφατα, η χρήση της στη δυτική ιατρική και τη διατροφή έχει αυξηθεί εκθετικά.



«Αυτός ο συνδυασμός αποτελεί ανεκτίμητη φυσική θεραπεία για μια ποικιλία καταστάσεων και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των: 



 δυσπεψία, κρυολόγημα, γρίπη, άσθμα, υπέρταση, υψηλή πίεση αίματος, σακχάρου στο αίμα, αρθρίτιδα, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, κατάθλιψη, άγχος, φλεγμονές, πληγές εγκαύματα, έκζεμα, ψωρίαση, ακμή καθώς και τη γήρανση (προστατεύει το ήπαρ και τα νεφρά). "

Turmeric και μέλι - ίσως το ισχυρότερο αντιβιοτικό στον κόσμο.

Μια μελέτη έδειξε ότι ένα ιατρικό φάρμακο που περιέχει κουρκουμά και μέλι ως δύο από τα δραστικά συστατικά διεγείρει την παραγωγή και τη λειτουργικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού, οδηγώντας σε βελτιωμένη ανοσία στις ασθένειες.

Ο συνδυασμός κουρκούμης με μέλι βελτιώνει την αντιμικροβιακή δράση. Μπορούν να συνεργαστούν ενάντια σε μια ποικιλία βακτηριακών και μυκητιακών στελεχών που είναι γνωστό ότι προκαλούν λοιμώξεις στους ανθρώπους.

Ο κουρκουμάς μαζί με το μέλι μπορούν να βελτιώσουν την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος και να συμβάλουν έτσι στην καλύτερη υγεία του. Ο κουρκουμάς και το μέλι επισης είναι πολύ χρήσιμα στη θεραπεία της στοματικής βλεννογονίτιδας, η οποία αποτελεί επιπλοκή των θεραπειών του καρκίνου. "



Πώς να το προετοιμάσετε:

Μέλι με κουρκουμά

συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (θεραπευτικής ποιότητας)

¼ φλιτζάνι ακατέργαστο φυσικό μέλι*

2 σταγόνες αιθέριου ελαίου (προαιρετικά)

οδηγίες:

Ανακατέψτε τα συστατικά και καλύψτε το μείγμα. Το μείγμα φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου και αναδεύεται πριν από κάθε χρήση. Για να καταπολεμήσετε τη γρίπη ή το κρύωμα, πάρτε μισό κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα αρκετές φορές την ημέρα.

πηγές:



https://www.sciencedaily.com/releases/2010/06/100630111037.htmhttp://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-662/turmerichttps://www.researchgate.net/profile/Dee_Carterμελέτες:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23782759https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4910474/

***Όσων αφορά το μέλι προτιμήστε ακατέργαστο φυσικό ελληνικό μέλι και ειδικά βελανιδιάς (δρυόμελο) που έχει αποδειχτεί πως είναι το μέλι με τις πιο έντονες αντιοξειδωτικές δράσεις. Όλα τα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα και δεν νοθεύονται έχουν αποδεδειγμένα απίστευτη αποτελεσματικότητα στην παταπολέμηση ελευθέρων ριζών και τους εκφυλισμού των κυττάρων, δηλαδή τις αιτίες του καρκίνου,  και σύμφωνα με έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

«Το ελληνικό μέλι βελανιδιάς απεδείχθη, ότι έχει την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από όλα τα υπόλοιπα»!

Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο. Το πολυδιαφημισμένο μέλι manuka δεν είχε τέτοια αντιοξειδωτική δράση, όπως το ελληνικό μέλι. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε, ότι το μέλι με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση διεπιστώθη, ότι είναι το ελληνικό μέλι βελανιδιάς, ενώ ακολουθούσαν τα είδη μελιού από το έλατο, το ερείκι, την καστανιά, το πεύκο, το θυμάρι και την πορτοκαλιά.Όπως τονίζουν οι ειδικοί, το ελληνικό μέλι, που δεν παράγεται πουθενά αλλού, σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί έναν ακόμη πλουτοπαραγωγικό στοιχείο για την Ελλάδα, που θα πρέπει να το αναδείξουμε παγκοσμίως.



vickytoxotis

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

ΥΓΕΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ



Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ