2019-11-19 11:23:59
Φωτογραφία για Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Ωνάση
Η είδηση του θανάτου της Χριστίνας είχε προκαλέσει σοκ σε γνωστούς και φίλους -

Η ζωή μέσα στα πλούτη, ο χωρισμός των γονιών της, οι γάμοι και η Αθηνά

Ήταν Σάββατο 19 Νοεμβρίου του 1988 και η Χριστίνα Ωνάση, η κόρη του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη βρίσκεται από τη φίλη της Μαρίνα Δοδέρο νεκρή στην μπανιέρα της πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες.

«Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά, να κοιτάνε το άπειρο…» ήταν τα λόγια της Μαρίνας Δοδέρο που βρήκε την Χριστίνα νεκρή εκείνη την ημέρα . Η νεκροψία θα δείξει ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Η σορός της μεταφέρθηκε και τάφηκε στον αγαπημένο της Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Ωνάση, δίπλα στον αδελφό της και τον πατέρα της. Ήταν το δεύτερο παιδί του Αρίστου και της Τίνας Λιβανού.

Η είδηση του θανάτου της Χριστίνας προκαλεί σοκ σε γνωστούς και φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην αρχή όλοι φαντάστηκαν καρδιακό επεισόδιο. Μόνο που ο προσωπικός γιατρός της Ζαν Μισέλ Ουγκουρλιάν είπε αργότερα στον κ. Παπαδημητρίου του Ιδρύματος Ωνάση, ότι η καρδιά της ήταν γερή σαν καρδιά ταύρου.


«Δεν ξέρουμε αν ο θάνατός της είχε να κάνει με καρδιά»

«Δεν ξέρουμε αν ο θάνατός της είχε τίποτε να κάνει με καρδιά. Οι αργεντινοί γιατροί μίλησαν για πνευμονικό οίδημα. Μα, τα χάπια δεν μπορούν να κάνουν τέτοιο πράγμα. Στο μυαλό μου δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τι της συνέβη». Κανείς δεν μπορούσε. Πολλώ μάλλον όσοι την είχαν ζήσει τις τελευταίες της ημέρες, και ήξεραν πόσο καλά ένιωθε. «Με Κόκα – Κόλα και σοκολατάκια δεν πεθαίνει κανείς. Με βάλιουμ δεν πεθαίνεις, ούτε με καταπραϋντικά χαπάκια. Κοιμάσαι μονάχα». Ο κ. Παπαδημητρίου ούτε μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να το χωνέψει.

Θα μπορούσε να ήταν το μπλακ άουτ του οργανισμού της απλά κατέρρευσε. Θα μπορούσε να ήταν ένας θάνατος φυσιολογικός , μόνο που κανείς δεν μπόρεσε να δεχθεί αυτή την εκδοχή. Ηταν ένας ακόμη θάνατος – μυστήριο στο ιστορικό της οικογένειας Ωνάση.

Η Χριστίνα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και από μικρή έμαθε να ζει μέσα στα πλούτη. "Το ασχημόπαπο" που δεν έγινε ποτέ κύκνος όπως έγραφε ο διεθνής τύπος, μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, την μυθική πολυτέλεια και τα πανάκριβα παιχνίδια. Ακόμη και οι κούκλες της φορούσαν Dior φορέματα!

Εκείνο που σημάδεψε όμως την παιδική της ηλικία ήταν ο χωρισμός των γονιών της. Ένα γεγονός που την επηρέασε τόσο, ώστε μόλις στα 20 της χρονια να ψάχνει την οικογενειακή γαλήνη που τόσο είχε στερηθεί από τον χωρισμό των γονιών της.

Τότε παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα.

Η γέννηση της Αθηνάς

Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή και σε τρίτο τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό (γυάλινο) μάτι. Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από οκτώ μήνες χώρισαν, όταν διαπίστωσε ότι την απατούσε και είχε αποκτήσει παιδί με τη σουηδέζα μοντέλα Γκάμπι Λάντχαγκε.

Τα τελευταία χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο - Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει αυτός να πραγματοποιηθεί.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και σε διάστημα 29 μηνών χάνει τον αγαπημένο της αδερφό Αλέξανδρο, τη μητέρα της αλλά και τον πατέρα της Αριστοτέλη. Συγκεκριμένα το 1973 σκοτώνεται ο Αλέξανδρος σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία 25 ετών. Ένα χρόνο αργότερα πεθαίνει η μητέρα της Τίνα από υπερβολική δόση ναρκωτικών και το 1975 ο πατέρας της από μία σπάνια αρρώστια.

Η μοναδική κληρονόμος της οικογένειας μένει η Αθηνά, κόρη της Χριστίνας, που απέκτησε με τον Τιερί Ρουσέλ. Η Αθηνά έχει αφήσει πίσω της ό,τι της θυμίζει την οικογένειά της, αφού πούλησε τον Σκορπιό, τον επίγειο παράδεισο της μητέρας της αλλά και του παππού της, ενώ έχει να βρεθεί και αρκετά χρόνια στο εκκλησάκι της Παναγίτσας όπου βρίσκονται οι τάφοι των δικών της ανθρώπων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ