2019-11-19 22:00:20
Φωτογραφία για Στο περιθώριο 1.000 Ροδίτες οικοδόμοι - Εκλιπαρούν καθημερινά για ένα μεροκάματο στο ΕΚΡ
Στο ταμείο ανεργίας βρίσκονται ακόμη 1.000 οικοδόμοι στην περιοχή μας καθώς παρά τις εξαγγελίες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση οι δουλειές δεν έχουν ανοίξει στο νησί ακόμη.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 50% των μελών του Σωματείου Οικοδόμων και αποτυπώνει το πρόβλημα που μαστίζει το συγκεκριμένο κλάδο.

Σε χειρότερη θέση είναι οι άνθρωποι που είναι άνεργοι και βρίσκονται πριν από τη συνταξιοδότηση αλλά δεν έχουν συμπληρώσει τα ένσημα για να πάρουν σύνταξη.

Είναι αυτοί που εκλιπαρούν καθημερινά στο Σωματείο των Οικοδόμων για δουλειά προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν και να συμπληρώσουν τα ένσημα και να πάρουν σύνταξη.

Τη λύση μπορεί να δώσει η κατανομή των ενσήμων που έχουν πληρωθεί και καταβληθεί στα πλαίσια εργασιών υπέρ αγνώστων όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος Τριπολίτης.

« Αν το ζήτημα αυτό τακτοποιηθεί χιλιάδες συνάδελφοι μας θα καταφέρουν να πάρουν σύνταξη», είπε ο κ. Τριπολίτης.


Σε ερώτηση για το αν έχουν αποδώσει για την οικοδομή προγράμματα όπως το Εξοικονομών κατ Οίκον ο κ. Τριπολίτης δήλωσε :

«Έχουν εξαγγελθεί τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει φανεί ακόμη στην οικοδομή. Επίσης δεν έχουν λειτουργήσει θετικά διάφορα προγράμματα».

Οι οικοδόμοι της Ρόδου εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις ανακαινίσεις των ξενοδοχείων και κυρίως της κατασκευές νέων μονάδων.

«Μπορεί να γίνονται ανακαινίσεις στα ξενοδοχεία αλλά και πάλι ο κλάδος δεν ωφελείται. Εργάζονται μόνο ορισμένες ειδικότητες. Για να δουλέψουν οι οικοδόμοι θα πρέπει να πέσουν μπετά δηλαδή να κατασκευαστούν νέα ξενοδοχεία . Έτσι θα δουλέψουν οι μπετατζήδες οι σιδεράδες οι καλουπατζήδες και άλλες ειδικότητες», δήλωσε ο κ. Τριπολίτης.

https://12vima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ