2019-11-20 10:00:30
Φωτογραφία για Κόβεται μαχαίρι το... τσιγάρο με τον αντικαπνιστικό νόμο! Έτοιμα 7.000 μπλοκάκια για τα πρόστιμα
Τέλος στους θεριακλήδες καθώς και στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο βάζει η κυβέρνηση. Ήδη το Υπουργείο Υγείας, παρήγγειλε 7.000 μπλοκάκια για την καταγραφή των προστίμων σε όσους δεν τηρούν τα προβλεπόμενα.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, έγινε η αποδοχή της οικονομικής προσφοράς και η ανάθεση για την εκτύπωση και βιβλιοδεσία 7.000 βιβλιαρίων (μπλοκ) για τη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού στο πλαίσιο καταπολέμησης του καπνίσματος “Πράξη Επιβολής Προστίμου” του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εν λόγω προμήθεια ανέρχεται στο ποσό των 15.624 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% και θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου, όπως σημειώνεται.

Η παράδοση στην κεντρική αποθήκη υλικού του υπουργείου Υγείας στον Ταύρο θα γίνει σταδιακά, με την πρώτη παράδοση να τοποθετείται σε 10 ημερολογιακές ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η παράδοση του συνόλου των βιβλιαρίων θα ολοκληρωθεί εντός 40 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.


Παράλληλα δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις κυρώσεις καθώς και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε επιχειρήσεις καθώς και σε όσους καταπατούν τον νόμο.

Το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ για τον καπνιστή που προβλεπόταν με τον νόμο του 2010, αυξάνεται σε 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

Τα πρόστιμα

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.

Για την κατηγορία αυτή των κέντρων εμβαδού άνω των 100τ.μ. το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.

Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.

Όσον αφορά τους θεριακλήδες που καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ.Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ