2019-11-20 10:52:51
Φωτογραφία για 25 μετανάστες βρέθηκαν σε φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Βρετανία
 Υπόθεση που θυμίζει τη φρίκη του Έσεξ, με τα 39 πτώματα σε φορτηγό - ψυγείο, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις αρχές, 25 μετανάστες βρέθηκαν σε φορτηγό πλοίο της Britannia Seaways με προορισμό τη Βρετανία, λίγο μετά τον απόπλου του από την Ολλανδία.

Όλοι οι μετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ζωντανοί και τους παρέχεται ιατρική βοήθεια. Δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ανησυχία πυροδοτεί το γεγονός ότι ανάμεσά τους φέρεται να βρίσκεται ένα παιδί.

Ερευνάται ακόμη η εθνικότητα των ανθρώπων που βρέθηκαν στο φορτηγό πλοίο.

Το πλοίο επέστρεψε γρήγορα στο ολλανδικό λιμάνι Βλάαρντινγκεν, τόνισαν οι ολλανδικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Περί τα 20 ασθενοφόρα έφτασαν στο λιμάνι.

«Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων κάνουν λόγο για 26 ανθρώπους. Οι αναφορές από το πλοίο είναι ότι δεν υπάρχουν νεκροί», ανέφερε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ολλανδικής κυβέρνησης.


Freight Ferry Britannia Seaways/ DFDS on the way to Engeland returns to Rotterdam as 26 stowaways including a child got in trouble in a refrigerated lorry. Lots of Ambulances are seen driving to the port. Allegedly all stowaways are found alive. pic.twitter.com/aqOm6wYh8z — ThaiMythbuster (@thaimythbuster) November 19, 2019

Τη διεθνή κοινότητα συγκλόνισε τον περασμένο μήνα η φρικιαστική υπόθεση, με τους 39 νεκρούς σε κοντέινερ στο Έσεξ. Αρχικά είχε διατυπωθεί η πεποίθηση ότι οι σοροί ανήκαν σε Κινέζους, στη συνέχεια όμως, και ύστερα από αποκαλύψεις οικογενειών, διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε Βιετναμέζους.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο φορτηγό αναζητούσαν μια καλύτερη τύχη στη Βρετανία, ενώ οι συγγενείς τους - όπως ομολόγησαν - είχαν καταβάλει μεγάλα ποσά σε διακινητές ώστε να τους μεταφέρουν με ασφάλεια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ