2019-11-20 12:20:20
Φωτογραφία για Άμεση άρση προθέματος ΕΠΟΠ προτείνει η ΠΟΜΕΝΣ για αποκατάσταση αισθήματος δικαίου
Την αλλαγή Ονομασίας κατηγορίας προσωπικού (ΕΠΟΠ) προτείνει η ΠΟΜΕΝΣ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της:

Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Πέρασαν σχεδόν 18 χρόνια από την είσοδο των πρώτων Υπαξιωματικών ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Από το 2009 οι πρώτοι συνάδελφοι του συγκεκριμένου θεσμού έχουν μονιμοποιηθεί και η κατάσταση τους έχει διαμορφωθεί ως μόνιμος προελεύσεως ΕΠΟΠ.

Κατά περίεργο - παράτυπο τρόπο συνεχίζεται να αναφέρονται, σε όλα τα στρατιωτικά έγγραφα, ως ΕΠΟΠ, έχοντες την υποχρέωση σε οιαδήποτε αλληλογραφία με την υπηρεσία να υπογράφουν με το παραπάνω πρόθεμα.

Σύμφωνα με ΠΔ 130/84 (20-1) οι βαθμοί είναι συγκεκριμένοι χωρίς να περιέχουν οποιοδήποτε πρόθεμα, καθώς αυτό μεταβάλει την ιδιότητα του στρατιωτικού, δημιουργώντας αυτόματα αίσθημα διαφορετικότητας μεταξύ των Στελεχών. Άλλωστε από τους αριθμούς μητρώων των υπογραφόντων συναδέλφων στρατιωτικών, είναι παραπάνω από εμφανής η πηγή προέλευσης κάθε στελέχους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ζητούμε την αξιολόγηση του συγκεκριμένου θέματος, προτείνοντάς σας, την άμεση άρση του προθέματος ΕΠΟΠ, όπως δεν υφίσταται σε καμία άλλη κατηγορία συναδέλφων στρατιωτικών.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ