2019-11-20 12:56:03
Φωτογραφία για Οι γυναίκες που θέλουν να βρίσκονται στην πολιτική εξουσία θα έπρεπε ν’ ανησυχούν για ένα πράγμα: Το τηλέφωνό τους
Για τις ομάδες που εκπαιδεύουν την επόμενη γενιά γυναικών στην πολιτική, το μήνυμα είναι

ένα: “Μην δημοσιεύετε. Τίποτα. Δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι το ίδιο για τους άνδρες. Αλλά οτιδήποτε δημοσιεύετε θα είναι στο παιχνίδι.” Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για να εξηγήσουμε αυτή την προτροπή είναι η πολιτικός Katie Hill που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη Βουλή των Αντιπρόσωπων των ΗΠΑ, έπειτα από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών σε πολύ προσωπικές στιγμές της -σε κάποιες ήταν γυμνή ενώ σε άλλες φιλούσε μια συνεργάτιδά της.

“Με θλίψη ανακοινώνω σήμερα την παραίτησή μου από το Κογκρέσο. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχει χρειαστεί να κάνω αλλά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για την κοινότητα και την πατρίδα μου”, έγραψε στο twitter αναρτώντας την παραίτησή της. Η ίδια υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως “όπλο” από τον σύζυγό της Kenny Heslep, αλλά και από πολιτικούς της αντιπάλους.


Η 32χρονη είναι σε διαδικασία διαζυγίου από τον σύζυγό της, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι την κακοποιούσε. Ο ίδιος το αρνείται και ανταπαντά ότι ήταν εκείνη που τον απέρριψε για να κυνηγήσει την καριέρα της.

Η Hill είναι ήδη υπό έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων για το αν είχε ανάρμοστη σχέση με κάποιον από τους βοηθούς της. Η ίδια το αρνείται αλλά παρόλα αυτά παραδέχεται ότι είχε ανάρμοστη σχέση με εργαζόμενη στην καμπάνια της.

Πλέον έχει ξεκινήσει αγώνα κατά του revenge porn για να μην συμβεί σε άλλη γυναίκα αυτό που συνέβη στην ίδια.

Η ίδια χτύπησε το Ρεπουμπλικανικό κατεστημένο και κατάφερε να μπει στην πολιτική ως η πρώτη Δημοκρατική που εκλέχτηκε εδώ και δεκαετίες στη Καλιφόρνια. Οι γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της, όχι τόσο για το πολιτικό της προφίλ αλλά για την προσωπική της ζωή που έσπασε τα στερεότυπα, αφού ήταν η πρώτη πολιτικός που μπήκε στο Κογκρέσο, παρόλο που είπε ανοιχτά ότι είναι bisexual.

Η Katie Hill αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης στην διάσκεψη με τίτλο Young Run Run στο Denver, στα τέλη του περασμένου μήνα, από την ομάδα Ignite, αποκρούοντας τους έντονους ισχυρισμούς της Ομάδας Ηθικής Επιτροπής, ότι έχει σεξουαλική σχέση με μέλος του Κογκρέσου.

Η παρενόχληση μέσω διαδικτύου που δέχονται γυναίκες που βρίσκονται στον πολιτικό στίβο δεν είναι κάτι καινούριο. Αλλά σκοπός της ομάδας Ignite του προγράμματος της οποίας ηγείται η Sara Guillermo, είναι να εκπαιδευτούν οι νέοι άνθρωποι που μπαίνουν στο χώρο αυτό, ώστε να θυμούνται , πως όλο το υλικό που υπάρχει στα κινητά τους και στους υπολογιστές τους, κάποια μέρα μπορεί να φτάσει σε άλλα χέρια.

Η κυρία Zideyah που συμμετείχε στην διάσκεψη με τίτλο Young Run Run στο Denver είπε πως τόσο η ίδια, όσο και πολλές άλλες γυναίκες που βρέθηκαν εκεί εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ότι πρέπει να προσέχουν αυτά που δημοσιεύονται στα social media τους, αλλά το να προσέχουν και ό,τι είναι αποθηκευμένο στο κινητό τους είναι μια καινούρια κατάσταση, πολύ σοβαρή.

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο της, η κυρία Hill είπε ότι φεύγει εξαιτίας μιας μισογυνιστικής κουλτούρας που χρησιμοποίησε με χαρά προς κατανάλωση τις γυμνές της φωτογραφίες, εκμεταλλεύτηκε τη σεξουαλικότητά της και επέτρεψε στον βίαιο πρώην άντρα της να συνεχίσει να συμπεριφέρεται με βιαιότητα, αυτή τη φορά όμως με θεατή ολόκληρη τη χώρα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ