2019-11-20 20:31:03
Φωτογραφία για Κυρ. Μητσοτάκης-μεταναστευτικό: Επιμερισμός βαρών για ουσιαστική στήριξη στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Το μήνυμα πως ο επιμερισμός των βαρών και η αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό δεν μπορεί να μένει κενό γράμμα, αλλά πρέπει να είναι μια ουσιαστική πολιτική που θα παρέχει υποστήριξη στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κροατία.

Μιλώντας σε πάνελ του δικτύου νέων ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, στο πλαίσιο των εργασιών της συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγρεμπ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της. «Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση. Η κατάσταση στα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολη» σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στην κατεύθυνση αυτή, απαντώντας σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της Κομισιόν, προέταξε πως βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «δεν είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μόνο εμένα και την Ελλάδα, αλλά είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους».


Απαντώντας σε ερώτηση πώς η Ν.Δ. και ο ίδιος νίκησαν τους λαϊκιστές στην Ελλάδα και ποια είναι η συμβολή του για τα κόμματα του ΕΛΚ, ο Πρωθυπουργός είπε: «Μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του λαού χωρίς να γίνεις λαϊκιστής, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας κι αντιμετωπίζοντας τις αιτίες των προβλημάτων που εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές».

Ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Λούντοβικ Όρμπαν, την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, και τον Αυστριακό Καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει στη διευρυμένη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ