2019-11-21 09:52:26
Φωτογραφία για Πέτσας: Έτοιμα έως το καλοκαίρι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά
«Έως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα όλα τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά, ενώ προτεραιότητα έχει η Σάμος, η οποία φιλοξενεί πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες» δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Θα υπάρξει μια κλειστή δομή δυνατότητας φιλοξενίας 5.000 ατόμων για να αντικαταστήσει αυτό το χάος» είπε συγκεκριμένα για τη Σάμο, το κλειστό κέντρο της οποίας αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χειμώνα. «Θα είναι η πρώτη δομή που θα τεθεί σε λειτουργία» τόνισε.

Σημείωσε ότι οι τοπικοί άρχοντες είναι ενήμεροι για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και έτσι «το μόνο που μπορώ να ακούσω είναι οι επιφυλάξεις για τα επόμενα βήματα» τόνισε.

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ, «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου ώστε να δοθούν τα εύσημα σε όσες λειτουργούν σωστά και να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν παρασιτικά» ανέφερε.

Παράλληλα, στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, ο κ. Πέτσας τόνισε περιλαμβάνονται η φύλαξη των συνόρων, η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και οι αυξημένες επιστροφές μεταναστών.

«Στόχος μας είναι η μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα» σχολίασε, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή 10.000 ατόμων μέχρι τις αρχές του 2020.

«The New Daily Mail»
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ