2019-11-21 16:12:48
Φωτογραφία για Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΠΕΘ στις 17/11/2019
Δείτε και φωτορεπορτάζ

Πραγματοποιήθηκε στις 17/11/2019 στα γραφεία της ΠΕΘ, η Τακτική Γενική - Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΠΕΘ και διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ενώσεως.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης αναγνώσθηκε σύντομος Απολογισμός του έργου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τον οποίο και παραθέτουμε.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ημερίδες -Συνέδρια

Hμερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Κομοτηνή, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, με θέμα: Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο.Hμερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών στον Ι. Ν. Αγ. Αντωνίου Βεροίας, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2019, με θέμα: Παιδεία: παρόν και μέλλον.Hμερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Παπαστράτειο Μεγάρο Αγρινίου, Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, με θέμα: Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο.Hμερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών στον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος(Δήμος Δέλτα) Νέας Μαγνησίας, της Ι
. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Σάββατο 20 Απριλίου 2019, με θέμα: Προβληματισμοί και προτάσεις.Hμερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Αίθουσα της «Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών», Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, με θέμα: Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανική Παιδεία.Hμερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, με θέμα: Η αναγκαιότητα της Ορθόδοξης Θεολογίας και αγωγής στο σχολείο.Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο της ΠΕΘ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Αθήνα), Παρασκευή - Σάββατο, 15 και 16 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ. Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος και οι 4 Θεολογικές Ενώσεις (ΠΕΘ, οι 2 Θεολογικές Ενώσεις της Κύπρου και οι Θεολόγοι της Κρήτης), δίνοντας έμπρακτα τη μαρτυρία της συναδέλφωσης, της ομοψυχίας, της ομόνοιας και της αλληλεγγύης των Ελλήνων Θεολόγων.

Δελτία Τύπου της ΠΕΘ

Η ΠΕΘ για τη "Συμφωνία των Πρεσπών" και τη Μακεδονία, “Ἡ ΠΕΘ οὐδέποτε ἀφωνεῖ, μιλᾶ ποιητικῇ φωνῇ”, 11 Φεβρουαρίου 2019ΠΕΘ: Διαμαρτυρία για την επανεκτύπωση από το Υπουργείο Παιδείας των ακυρωμένων από το ΣτΕ σχολικών βιβλίων των Θρησκευτικών, Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 10Ανοιχτή Επιστολή της ΠΕΘ προς τον Υπουργό Παιδείας για την έκδοση των ακυρωμένων από το ΣτΕ βιβλίων Θρησκευτικών, Αθήνα, 4 Μαρτίου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 20Ανοιχτή επιστολή της ΠΕΘ προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την προκήρυξη έκδοσης βιβλίων Θρησκευτικών, Αθήνα, 4 Μαρτίου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 21ΠΕΘ: O tempora! O mores! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γαβρόγλου φαίνεται να μην έχει τέλος! Αθήνα, 6 Μαΐου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 22ΠΕΘ: Ο Νεκροφόρος και η περί Παιδείας μυθαλήθεια, Αθήνα 20 Μαΐου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 30Αντίλογος της ΠΕΘ στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το μάθημα των Θρησκευτικών, Αθήνα 22 Ιουλίου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 47Ενημερωτική επιστολή της ΠΕΘ προς τα μέλη της, Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 50ΠΕΘ: Ιστορικές αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 60Επιστολή της ΠΕΘ προς την Υπουργό Παιδείας, Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 65Νέα επιστολή της ΠΕΘ προς την Υπουργό Παιδείας για τα Θρησκευτικά μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, με θέμα: «Ακύρωση πράξεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), οι οποίες εισήγαγαν στα σχολεία μάθημα Θρησκευτικών πολυθρησκευτικό, αντί του αμιγώς Ορθοδόξου Χριστιανικού και υποχρεώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2019, Αριθμ. Πρωτ.  88 ΠΕΘ: Αντιφατική και διφορούμενη η στάση του κ. Φίλη έναντι του ΣτΕ! Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2019, Αριθμ. Πρωτ.  89ΠΕΘ: Το ΙΕΠ περιφρονεί το Σύνταγμα και το ΣτΕ και εκθέτει το Υπουργείο Παιδείας διότι δεν προτείνει την Άμεση και Πλήρη εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ., Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2019, Αριθμ. Πρωτ. 94

Συγκρότηση Επιτροπών για τη συγγραφή νέων βιβλίων των Θρησκευτικών

Συγκροτήθηκαν Επιτροπές για τη συγγραφή νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και νέων βιβλίων των Θρησκευτικών και προχωρούν στο έργο αυτό με εντατικούς ρυθμούς και με απτά αποτελέσματα.

Δημιουργία διαδικτυακού περιοδικού

Το περιοδικό της ΠΕΘ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», κυκλοφορεί σε διαδικτυακή μορφή.

Δημιουργία νέου ιστοτόπου της ΠΕΘ

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Συνεχίζεται, ακόμη, η διάθεση των δεδομένων της «Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» στα μέλη μας.

Άρθρα – Συνεντεύξεις

Ο Πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και τα υπόλοιπα Μέλη του ΔΣ έδωσαν αλλεπάλληλες συνεντεύξεις σε ΜΜΕ (τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας) και συνέγραψαν πλήθους άρθρων που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους υποστηρικτικά του αγώνα της ΠΕΘ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Συναντήσεις με την Ποιμαίνουσα Εκκλησία, πολιτικά πρόσωπα και λοιπούς φορείς

Ο Πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και τα υπόλοιπα Μέλη του ΔΣ είχαν πολλές και σημαντικές συναντήσεις με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολιτικά πρόσωπα και λοιπούς φορείς για την προώθηση των θέσεων της ΠΕΘ και επίσης, εστάλησαν επιστολές και υπομνήματα στους παραπάνω φορείς.

Συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ των Γραφείων

Έγιναν ακόμη, συνεχείς προσπάθειες για τη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη λειτουργία και την ριζική ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ των Γραφείων και την έκδοση του περιοδικού, το οποίο εκδίδεται πλέον σε διαδικτυακή μορφή.

Αποφάσεις του ΣτΕ

Μεγάλη και ιστορική επιτυχία της Ενώσεως αποτελεί η έκδοση των αποφάσεων 660-926/2018 αλλά και των αποφάσεων 1749-1750/2019 του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Προγράμματα Σπουδών του Γυμνασίου και του Λυκείου. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την πλήρη συμμόρφωση του Υπουργείου Παιδείας με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Δραστηριότητα των Νομικών Συμβούλων της ΠΕΘ

Γνωμοδότηση: Καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη από την άρνηση διδασκαλίας των «νέων» Θρησκευτικών Φίλη - Γαβρόγλου μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ.Εξώδικο στην ΠΕΘ για μηνύσεις από γονείς σε Θεολόγους καθηγητές που εφαρμόζουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.Δήλωση Θεολόγων και Δασκάλων για το Σχολικό έτος 2019-20 για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Θεία Λειτουργία

Στις 17/11/2019 τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο των Γραφείων της ΠΕΘ,  η θεία Λειτουργία καθώς και ο Αγιασμός των ανακαινισθέντων γραφείων της ΠΕΘ, με λειτουργό τον π. Ηλία Φρατσέα, Ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συλλειτουργό τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, π. Δημήτριο Αβδελά.
thriskeftika
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ