2019-11-21 18:14:35
Φωτογραφία για Donald Trump: Η Apple δεν θα επηρεαστεί από τους τελωνειακούς φόρους
Ο Donald Trump επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Apple στο Ώστιν του Τέξας, όπου κατασκευάζεται το Mac Pro . Βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι στην Κίνα, σε αντίθεση με την παραγωγή άλλων προϊόντων της Apple. Αυτό είναι φυσικά μια ευχαρίστηση για τον αμερικανικό πρόεδρο που επιζητά τις αμερικανικές θέσεις εργασίας.  

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα βρίσκονται στη μέση ενός εμπορικού πολέμου, τόσο πολύ ώστε να υπάρχουν τιμολόγια για πολλά προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι η Apple θα μπορούσε να εξαιρεθεί από αυτούς τους φόρους. "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Apple με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη Samsung" , είπε. Γιατί η Samsung; Επειδή ο κορεάτης κατασκευαστής δεν επηρεάζεται από δασμούς, καθώς η παραγωγή του πραγματοποιείται στο Βιετνάμ και σε άλλες ασιατικές χώρες. Η Samsung δεν παράγει στην Κίνα.

Φυσικά, ο Donald Trump θα ήθελε η Apple να συναρμολογεί το iPhone της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο απλό. Τα εργοστάσια στην Κίνα είναι καλά εξοπλισμένα, διαθέτουν συγκεκριμένες μηχανές και πάνω από όλα έχουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Μια αμερικανική παραγωγή για την κάλυψη του παγκόσμιου όγκου θα απαιτούσε δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους να κατασκευάσουν το iPhone με ένα σημαντικό ποσό ωρών εργασίας και τον μισθό στα ύψη.

https://t.co/ytr7dRvbUc pic.twitter.com/G6lGfyxSUs

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 21, 2019
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ