2019-11-21 20:44:06
Φωτογραφία για ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Ζητά ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας σχετικά με τις 14 νέες Άδειες για αιολικούς σταθμούς στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)
         Προβληματισμό στην τοπική κοινωνία προκαλεί η πρόσφατα έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για 14 νέες Άδειες για αιολικούς σταθμούς στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας. Το θέμα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος ΝΩΝΤΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου Βόνιτσας και ζητά ενημέρωση απο τη δημοτική αρχή Αναλυτικά στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Ακτίου – Βόνιτσας για ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 25/11/2019 σχετικά με τις 14 νέες Άδειες  για  αιολικούς σταθμούς στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

         Είναι γνωστό πως η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια προωθούν την απελευθέρωση της Ενέργειας μέσω της στρατηγικής για την "πράσινη ανάπτυξη", δηλαδή την παραγωγή ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο να βρουν επενδυτική διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων, τα οποία βεβαίως συμπληρώνονται και με κρατικό χρήμα μέσω επιδοτήσεων ή του "πράσινου ταμείου".


Βέβαια, η "πράσινη ανάπτυξη" προωθείται με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και τις αποτροπής της κλιματικής αλλαγής. Όμως οι πραγματικοί στόχοι της συγκεκριμένης πολιτικής είναι:

α)-Να επιταχυνθεί η "απελευθέρωση" του ενεργειακού τομέα από την κρατική προστασία.

β)-Να περιοριστεί η εξάρτηση της ΕΕ από τα εισαγόμενα καύσιμα, ώστε να μειωθεί η σημερινή υπεροχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας στο σκέλος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έναντι της ΕΕ.

γ)-Να προωθηθεί η σχετική ευρωενωσιακή τεχνολογία και τα αντίστοιχα "πράσινα" εμπορεύματα (όπως οι ανεμογεννήτριες) στη διεθνή αγορά..... Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ